סבוריאה, קשקשים, ופטריות ברגליים ובציפורניים

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

04/05/2011 | 22:27 | מאת: בן28

שלום רב אני בן 28, וסובל לפחות מזה עשור מפטריות ברגליים ובציפורניים, ומקשקשים. בשנה האחרונה גם התפתחו אצלי כתמים אדומים על יד האף שהובחנו ע"י שני רופאי עור כסבוריאה (האבחון נעשה ללא בדיקה, אלא רק באמצעות הסתכלות). לפני מספר שנים עשו לי בדיקת פטריות ברגליים ובציפורניים ונמצא: Candida parapsilosis Trichophyton Rubrum קיבלתי טיפול כדורים והמצב השתפר למשך תקופה ארוכה, אך לאחר מכן חזרו הפטריות. לקשקשים קיבלתי שמפו רפואי שעזר בהתחלה אך לאחר תקופה קצרה הפסיק לעזור. שאלותי הן- 1. האם יש קשר בין הפטריות, הסבוראה, והקשקשים? (גורם משותף) 2. האם ניתן לבקש בדיקת מעבדה לזיהוי הגורם לקשקשת והפטריות (סוג הפטריה? הבנתי שקשקשים יכולים להיגרם ממספר סיבות) 3. האם קיימים טיפולים שיכולים לפתור את הבעיות האלו אחת ולתמיד? (לפחות את חלקן) אשמח לקבל המלצות לאן לפנות, הייתי אצל מספר רופאי עור במהלך השנים ולא זכיתי לישועה. תודה רבה.

1. ניתן לבקש. 2. לא תמיד ניתן לבודד השמר בסבוראה. 3. הרפואה איננה פותרת בעיות לתמיד. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית