לד"ר יוסי אברהם

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/05/2002 | 08:45 | מאת: dnialh

שלום לך כתבתי את בעייתי, אך לא נענתי לכן אכתוב שוב. אני נשואה זה 25 שנה +5 ילדים התאומות נשואות. לפני 4 שנים התחיל משבר בנשואי, אני יודעת שבעלי בגד בי אך למען שלום המשפחה החלטתי להישאר כי גם הסביבה חשובה לי. אך לאחרונה נוצר נתק עמוק, בעלי לא מתיחס כל הזמן בעבודה ואחר כך מרותק לטלויזיה או למחשב. אני מנסה כל הזמן לגרום לו לרצות לצאת מעט איתי והוא מסרב, גם תקשורת אין והמן לגמרי רחוק מלהשביע. אני מוצאת לעצמי פורקן במשחקי רמי עם חברות, ספורט (אגב ירדתי 29 ק"ג כדי לענין אותו כך חשבתי)וגלישה במחשב. חסר לי הרבה אהבה ותשומת לב, אני מצידי מעניקה המון, כלום לא בא על חשבון הבית והמשפחה. אלא שלאחרונה יצרתי קשר עם בחור מאינטרנט , נשוי כבן 35. נפגשתי אתו רבות והוא מעניק לי את מה שחסר לי. טוב לי אתו, אך אינני רוצה לפגוע במשפחתו, אני יודעת שסוף גנב להתפס, חוץ מזה חשוב לי לא לפגוע במשפחתי אפילו שזה בא על חשבוני. גם המשפחה הסובבת מה תגיד על כך. אמנם זו בגידה, אלא שעדיין לא שכבתי אתו, אני יודעת שזה יבוא עם הזמן לכן אני חוששת מאוד ולא יודעת מה לעשות. אני על פרשת דרכים, מצד אחד רוצה להמשיך ומצד שני לא. אנא ממך ייעץ לי עד כמה שהנך יכול כי אני מרגישה שאני שוקעת בדיכאון טוטלי. (אני לוקחת כדורים באופן סדיר כבר מספר שנים , עקב דכאונות והספור הזה מדרדר אותי עוד יותר) לתשובתך המהירה בתודה מראש דניאלה

שלום רב, והתנצלות שלא ראיתי את פנייתך עד כה, גם אסור, ובעצם לא טוב, לתת יעוץ "סופי, מוחלט, מדוייק ומכוון" לפנייה כתובה, מבלי להכיר יותר את העניין. לכן, אל תתאכזבי שבתום קריאת תשובתי לא תקבלי את המתכון למה לעשות מחר. כן תקבלי כמה כיווני מחשבה או אפשרות של עשייה: עניין ראשון - בגידת הבעל. יתכן והוא ממש "לא בן אדם". אבל יתכן גם שהוא מצא אותך, לאחר 20 שנות חיי משפחה, בוגדת נפשית" בו, ובשותפות שלכם. במילים אחרות: יש בעלים שנוטים אחרי כל נקבה שלידם. יש בעלים שנבעטים מהנקבה שלידם. או לפחות ככה הם מרגישים. אז כיוון אחד הוא לראות בבגידה שלו המשך למעשייך הקודמים כלפיו (לפני 5-10 שנים), ולא הסבר למעשייך החדשים נגדו. עניין שני - גיל הפרטנר החדש. בלי להכנס למתמטיקה מורכבת, כנראה שהמינוס בהפרש הגילאים - עושה לך את הפלוס. זו לא רק דעתי, אלא גם הידע המקצועי שלי, שיש הרבה מה לעשות בתוך הזוגיות כדי להחיות את המיניות. נדרשת לכך פתיחות מצידך, ואינטראקציה מצידו. אני מכיר יותר ממקרה אחד שבו סייעתי לייצר שילוב כזה במהלך יעוץ זוגי. יש שפע של אנשי מקצוע טובים. ראי הומלצת. עניין שלישי - דכאונות וכדורים. סקס מייצר תהליך ריפוי טבעי לדכאון. רגשות אשם ו/או מצבים קונפליקטואליים - מייצרים את ההפך. אז הנה עוד סיבה לבדוק את הפוטנציאל שבזוגיות שלך, לפני פנייה למצבים מורכבים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה