דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

03/07/2016 | 19:42 | מאת: מיואשת

שלום רב אני בת 45 נשואה ואמא לילדים גדולים אני עובדת בין 8-10 ביום אבל מתחילה את הבוקר בשש מנקה מבשלת מכבסת ורצה לעבודה נכנסת בבוקר יוצאת בלילה מזה תקופה שאני מרגישה שעמום לא בא לי להיות בעבודה אין פעילות וכשאין פעילות ומשעמם מרגישים את העייפות עד שהיום נגמר יוצאת לי הנשמה מרגישה שזהו אין לי כח אין לי חשק נמאס לי לעבוד כל כך הרבה שעות רוצה שקט לא רוצה טיול סתם לשבת בגינת הבית הבעיה היא זה המשכורת אם אוריד שעות גם המשכורת תרד מה עושים???? מיואשת ועייפה אנא עזרתכם

הידע הפסיכולוגי מראה שכאשר יש משמעות למה שאנשים עושים, המוטיבציה עולה, וככה גם חדוות החיים. נסי לכן לנצל את שעות 'אין הפעילות' שגורמות לשיעמום, למטרות שיהיו רלוונטיות לעבודתך, אבל שונות מהמתכונת הרגילה, כך שיהיו גם רלוונטיות לך. רכזי הצעות יעול? ייצגי את המעביד בפעילות התנדבותית בקהילה? קבלי תפקיד נוסף בעבודה שיבוצע בשעות השפל? הבט אחר הוא על המשכורת. תבדקי עם עצמך מה העלות/תועלת של הפחתת מספר שעות ביום. כמות השעות מייצרת עייפות ושחיקה, ובריאות, כולל שלוות חיים - עולים כסף. כדאי לכן לשלם כדי להשאר בריא מאשר לשלם כדי להפסיק להיות חולה. בדקי עם המשפחה מה המחיר האמיתי של הורדת חלק מהשעות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה