רגישה מידיי ותלויה באהבה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

16/12/2015 | 12:57 | מאת: קורין

שלום אני בת 18, יש לי חבר שגדול ממני ב5 שנים ואנחנו אהבה ראשונה אחד של השני,אנחנו כבר 3 שנים ביחד, הוא אוהב אותי ומפגין לי אהבה ללא הרף דואג לי 24 שעות לכל דבר קטן ושומר עליי כמו על תינוקת, ואותו דבר אני..אני מפגינה אהבה ללא סוף תמיד רוצה חום ואהבה תמיד מחכה להיות איתו .. אני מאוד משקיעה בזוגיות שכל כמה ימים יהיה לנו ערב רומנטי או יום בילויים וימי אהבה.. הבעיה היא שבזמן האחרון משום מה אני לא מצליחה להיות שמחה.. יש לי את כל הסיבות בעולם להיות מאושרת עם גבר כזה.. אני הילדה הכי רגישה בעולם אם נגיד הוא שוכח לנשק אותי אני בוכה ומתלוננת.. אם הוא שניה אחת שכח לחבק אותי כי הוא היה טרוד בסידורים אני בוכה לו.. אם שתינו חזרנו מיום עבודה וכשמגיעים הביית אין רגעים רק של שתינו במיטה אני מתחילה לבכות במיטה ולהיות בדכאון.. אני מרגישה שאני תלויה באהבה שהוא מעניק לי.. אם לא אקבל ממנו אהבה 24 שעות אני פשוט יהיה עצובה.. וכל פעם שהוא רואה אותי עצובה הוא ניהיה מתוסכל ועצבני.. בילדות לא קיבלתי בכלל אהבה לא חיבקו אותי לא דאגו לי לא נישקו אותי לא כלום גדלתי בביית עם צעקות וקללות וכו.. יש לי 7 אחים השאלה שלי אייך אצליח להיות שמחה למרות שיש רגעים שאני לא מקבלת ממנו אהבה.. אם עבר שעתיים שאנחנו לא מדברים אני מתחילה לאכול סרטים ולבכות..ולהיות ממש עצובה.. אני מרגישה תינוקת בגוף של ילדה גדולה אני רוצה להראות לחבר שלי שמחה וחיוכים ולא שאני עצובה כל הזמן.. מה לעשות??

את מאד מדייקת באיבחון העצמי: התנהגות לא בוגרת; תלותיות. ושאלתך: אז מה הלאה? אין למי לפנות אלא לעצמך, כשאת מתבוננת במראה. דברי עם עצמך ישירות וגלויות: את מסתייעת בחבר שלך כדי לפתור בעיות שהבאת מבית ההורים, וזו אינה אהבה, אלא ניצול. סביר להניח כי האמת הזו ידועה לך, מפחידה אותך, ומייצרת חרדה: עד כמה החבר שלך ימשיך לקבל אישיות תלותית. והנה המרשם: תאמרי לעצמך מאה פעמים ביום שאהבה בוגרת צריכה להיות קשורה ב נתינה. תייצרי רשימה, שתורחב ותורחב ככל האפשר: מה את מביאה לזוגיות? דהיינו: מה היוזמות שלך? מה התרומה שלך? מה ההפתעות הנעימות שידעת לייצר ביום האחרון? בשבוע האחרון? מה הדברים שעשית שלגביהם החבר שלך יאמר שבשביל דבר כזה אין אף אחד חוץ ממך שכדאי להיות איתו. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה