נמשכת לפרופסור

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

28/05/2014 | 19:20 | מאת: אפרת

היי, אני אפרת.. אני לומדת באוניברסיטה בחו"ל ויש לי חבר בארץ שאני רואה פעם בחודש. אני אוהבת אותו ונמשכת אליו, יש לנו סקס מספק מאוד ומערכת יחסים בריאה, אבל לאחרונה התחלתי לפנטז על אחד הפרופסורים באוניברסיטה שלי בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות וחשבתי שזה טבעי (הוא נראה טוב ויחסית צעיר, ואני לא היחידה שזה קרה לה... והוא תמיד היה קצת פלרטטן איתי), אבל עם הזמן התחלתי לחשוב עליו יותר ויותר... אני מרגישה אליו משיכה שלא הייתה לי הרבה זמן כלפי מישהו, חושבת עליו רוב היום, מחפשת תירוצים לדבר איתו ואפילו היה לי עליו חלום אירוטי (אני מודעת לעובדה שזה מגוחך לגמרי, בקושי יצא לי להחליף איתו שיחה של יותר מכמה משפטים ואני אפילו לא יודעת אם הוא נשוי) אני מרגישה נורא אשמה בגלל חבר שלי ואני גם לא מבינה למה זה קורה.. אני אוהבת אותו ונמשכת אליו ובאמת שאני לא יכולה לחשוב על בעיות מיוחדות בקשר שלנו. מה שמפחיד אותי הוא שאני מתעבת בגידות במערכות יחסים ומעולם לא בגדתי, אבל לפעמים חושבת שאם רק הייתה לי הזדמנות, אני לא יודעת אם במקרה הזה הייתי מסוגלת לומר לא. האם זה נורמלי? האם זה מרמז על בעיות בזוגיות שלי?? והכי חשוב- האם אני צריכה לספר על כך לחבר שלי? תודה, אפרת

עניינך מכיל כמה וכמה נושאים חשובים בתחום ה'זוגיות': ראשית, מצבכם קשור לאימרה שלפעמים הכמות חשובה מהאיכות; דהיינו: מצבי 'קשר ממרחקים' הינם בעייתיים מאד. החיים מזמנים תקופות פרוד, אבל שמירת יחסי זוגיות לאורך תקופת חיים ארוכה של פרוד, יוצרת מורכבות בעייתית. אומרים שאהבה וכסף הולכים ביחד, ויתכן שכאן המקרה בו אסכים לזה: נסו להדק את החגורה כדי לשבץ עוד מפגשים ותראו האם הלוגיסטיקה מנצחת. שנית, מצבך אינו נדיר ואינו מאפיין רק 'חברויות'. יש רבים וטובים שנשואים באושר ונתקלים במהלך חייהם עם כאלו שמעוררים את התחושות שאת מתלבטת איתן. וכאן מתאימה האימרה שאין שום נושא שאינו ראוי לשיחה עם בן/ת הזוג. תחושת הצורך יוצרת מצבי הזדמנות לשיפור. ואחרון חביב, זהו הקשר שבין תחושות ועמדות (תפיסות עולם): יש כאלו שמשבצים את מצבך בתוך 'התנסויות החיים' ולכן 'יזרמו' עם מערכת יחסים מקבילה, עד שהבהירות תשתלט על העמימות. יש כאלו שיראו עצמם גולשים במדרון לא רצוי של בגידה או שקר. ויהיו רבים וטובים שיאמרו לעצמם שזה הגיל להתנסויות, וטוב לחוות מספר מערכות יחסים שהן שונות זו מזו. הפתרון לדילמה הוא כמה רגעים של אמת מול המראה. בעולם המבוגרים קוראים לזה 'קבלת החלטות'. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה