רומן וירטואלי שגרם לי לחשוב אחרת על הנישואין

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

26/08/2013 | 00:51 | מאת: שני

שלום רב, לאחרונה ניהלתי בלי להתכוון רומן וירטואלי קצר בן שבועיים ועצרתי אותו לפני שיהיה מאוחר מדי, לשני הצדדים. אני נשואה + והוא רווק. הוא כתב נהדר, הכיל והבין את רגשותיי והתלהב מכל מה שהצגתי,לפחות על המסך. העניין הוא שזה גרם לי לחשוב מדוע הייתי צריכה את הרומן הזה ומדוע נסחפתי כל כך וכך כך מהר (מעבר לעובדה שהוא כותב מדהים והחמיא נורא). המסקנה שהסקתי הייתה שהוא ענה לי על צורך רגשי מאוד חזק של שיחה עם בן זוג ובדידות שאני חשה בתוך הנישואין שלי. אני נשואה כעשר שנים, ואנחנו כמעט לא מדברים. שיחות קצרות, לא על ענייני עבודה, בעיקר על הילדות. הוא מובטל כבר 3 שנים ואנחנו כמובן גם לא מדברים עליו. מזה תקופה אני מרגישה שהוא לא חבר שלי ממש. לא מעיזה לבכות לידו, אם יש לי דמעות, חולקת, אבל לא יותר מדי, כי אין לו כוח לדבר על עבודה. הוא לא מדבר על זה איתי ואני לא יותר מדי יכולה לדבר איתו. אנחנו רבים רבות, למרות שהתקופה האחרונה טובה יותר מאשר תחילת האבטלה שלו. אפילו הבת שלנו שיקפה את זה עבורנו, והיה מאוד מביך. הוא לא ידבר איתי גם. כמה שלא ניסיתי לגרום לו לדבר איתי, אנחנו מעבירים ערבים שלמים מול הטלויזיה, ובסוף הערב אני נרדמת ואז הוא נזכר לדבר איתי. וכשהוא מדבר איתי, מלבד הילדות, אין לנו יותר מדי נושאי שיחה משותפים- הוא מתעניין בפוליטיקה, כלכלה וספורט, בעוד אני מתעניינת בתרבויות וסגנון חיים. גרם לי לחשוב שאולי אני צריכה יותר מזה, אולי ברמה של אפילו לפרק את המערכת. אין לנו כסף עכשיו לטיפול זוגי, כי הוא כאמור לא עובד וכל עול הפרנסה עלי. יש בינינו חברות בסיסית, יש לנו ילדים קטנים ואנחנו חודשיים לפני תכנון של ילד נוסף. ממש מנסה שהרומן הוירטואלי הזה ישכח ואחזור לנמנמת הזוגית שהייתי בה קודם. בנתיים עברו רק יומיים, וכבר עשיתי צעד גדול- לצאת מהבלון של הפנטזיה. אבל הספקות עדיין מקננים, ואולי הם יותר מסוכנים. דרך אגב, לא פעם ראשונה שחושבת על פירוק החבילה, אבל פעם ראשונה שרואה גם אופציה אחרת למערכת יחסים, לא בהכרח איתו אבל אולי יותר חולקת, יותר רגשית. אחרת. מה עושים? איך חוזרים לשגרה?אפשר בכלל?

יש דברים טובים במה שכתבת שיכולים לתת קצה חוט לקראת פתרון שורש חיובי. ראשית, התנסית בחווייה שעוררה אותך לבדוק אלטרנטיבות בתוך, ולא רק מחוץ לנישואין: הנה את כותבת ובודקת מה ניתן לעשות. שינוי מהותי אכן נדרש במצבכם, וסביר שגם אפשרי. שנית, את מודעת לחלוטין שחוויה וירטואלית אינה אלא מציאות מדומה. לא עזבת קרקע יצוקה... שלישית, כתבת כי החברות הבסיסית עדיין קיימת, מה שמחזק את 'עוד לא אבדה תקוותנו'. וכעת למה שכתבת ולא ידעת במה באמת נגעת: אבטלה לגבר היא כמו אימפוטנציה: רוצה ולא יכול... היא מביישת, מכאיבה וגורמת להרבה תהליכים אישיותיים-פנימיים ובין-אישיים להתעוות. מצב שבו הגבר או נעלם או נאלם הינו שכיח. ההנחה שלי היא שבעלך מתחיל לדבר באזור הדימדומים שלך בנסיון נואש למצוא ניחומין בדיבור וגם בסקס מנחם. זהו נסיון לגעת, שכדאי שתתני לו המשך. אפשר להתחיל, וכדאי להמשיך - לא רק במיטה: לא צריך תקציב להליכה זוגית בפארק או לישיבת דיבור במרפסת. תתחילי את: תחלקי איתו את מה שחסר לך. תבדקי את מה שחסר לו. אם וכאשר יתפנה תקציב וישאר התצורך למעורבות מקצועית, תשקלו היוועצות מקוונת, שעלותה פחותה בד"כ בהשוואה למפגשים במשרד. ראו באתר שלי דוגמה: http://www.online-counseling-dr.com/Hebrew_Speaking_Psychologist.html כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה