משבר עמוק אצל בת הזוג

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/07/2013 | 16:21 | מאת: דוד

אשתי בת 44. היא קרייריסטית ומצליחה מאד. לאחרונה נקלענו למשבר עמוק ביחסינו.שגרר שקיעה למשבר עמוק פנימי אצלה. היא מטופלת בצורה מקצועית. המצב קשה מאד ברמת ההתנהלות היומית, הזוגית והמשפחתית. אני יודע שהתשובה לשאלתי היא: "זה אינדבדואלי" יחד עם זאת אבקש בכל זאת להעריך פחות או יותר כמה זמן נמשך פחות או יותר משבר אמצע החיים/גיל ה-40 ? הרי הוא לא נמשך לנצח? לא מבקש תשובות מדויקות או מחייבות. פשוט, תמונת מצב, הערכה. דבר שני, איך מתמודדים מהצד השני? מה עושים או איך מתנהלי מול המשבר אצל בין הזוג? אני מרגיש אבוד, מאחר ואין לי את הידע או הכלים להתנהל מולה ומול הכאב והשאלות שלה. המצב בבית קשה מאד וכואב מאד. מה עושים???

לא ברור מדוע 'היא' המטופלת ולא שניכם. משברי גיל ה 40 אינם משהו שבא מבפנים, כמו החצ'קונים בגיל ההתבגרות אלא מתוך התבוננות הכוללת אל החיים המשפחתיים, זוגיים והתעסוקתיים - והמועקה שמהלך החיים מבוזבז. אתה, לכן, שותף פעיל בסיבות וגם בתהליכי התיקון / שיקום. בן הזוג שמרגיש 'תקוע' זקוק לאוזן קשבת וגם לתכנית עניינית שתבהיר שיש תקווה להמשך משותף. רבים וטובים שהתיאשו במלהמתין ולקוות לטוב - פרקו את המשפחה והתחילו פרק חיים חדש. המלצתי לכן: להקדים תרופה למכה. שתפו איש/ת מקצוע בתהליך; בשביל זה המציאו את הפסיכולוגים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

24/07/2013 | 18:34 | מאת: דוד

היא מטופלת כרגע באמצעות ד"ר מוכרת. שאבחנה שהמשבר המצריך טיפול כרגע הוא ראשית המשבר האישי. השאלה היא, מה עושים בנתיים? ואם יש משבר אישי, שמשליך על חיי הנישואין. איך אני מתנהל מולו? האם ניתן לשוחח עמך טלפונית? תודה מראש על ההתייחסות ועל התגובה. יום טוב

27/07/2013 | 10:11 | מאת: דוד

היא מטופלת כרגע באמצעות ד"ר מוכרת. שאבחנה שהמשבר המצריך טיפול כרגע הוא ראשית המשבר האישי. השאלה היא, מה עושים בנתיים? ואם יש משבר אישי, שמשליך על חיי הנישואין. איך אני מתנהל מולו? האם ניתן לשוחח עמך טלפונית? תודה מראש על ההתייחסות ועל התגובה. יום טוב

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה