פחד מקשר עם בנות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/12/2012 | 21:36 | מאת: דויד

אני בן 29, רווק. מוצא את עצמי לא יוצר קשר עם בנות. [יש לציין, שאין קשר לזהות מינית]. בגלל פחד פנימי שאינני מבין אותו. אין הכוונה לפחד מדחיה, ולהיות מעיז לדבר וכו', אלא דוקא פחד שאם תרצה אותי הרי שתהיה לי לחברה, ואני [עכשיו מבין שזה-] לא הייתי מאז ימי הילדות בקשר חזק. יש לי המון חברים ואני מקובל בחברה, אבל אני ביישן מאד כך שאני לא פיתחתי קשרים עמוקים, וכמה שאני רוצה קשר אני גם "לא רוצה". מה הצעדים הראשונים שעושים בענין? תודה רבה!

צעד ראשון הוא לעיין בכמה מאמרים מקצועיים על הנושא של 'אינטימיות' וגם 'פחד מאינטימיות'. אל תבזבז את זמנך בקריאת מתכונים של שיפור עצמי בעשרה סעיפים... אין זבנג וגמרנו. צעד שני, זה לזהות בהסטוריה שלך אנשים וארועים שקשורים בשני הנושאים שציינתי. צעד שלישי - לפנות לפסיכולוג/ית קליני או חברתי. חבל על כל רגע שחולף, ולא כדאי לחפש תחליף בפורומים אינטרנטיים חינמיים. אם יעוץ מקוון ב'סקייפ' מתאים לך, כנס לאתר שלי, ונראה אם ואיך ממשיכים; אם לא, מצא בדפי זהב את איש/ת המקצוע שקרוב לאזור מגורך. http://www.online-counseling-dr.com כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

16/12/2012 | 21:12 | מאת: דויד

22/12/2012 | 15:36 | מאת: טלי

ד"ר שלום, האם יש לך המלצות על פסיכולוג\ית קליני או חברתי כדי להתגבר על הפחד מבנים? אני במצב דומה למצב שהציג דויד. תודה רבה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה