מבחני אמינות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/12/2012 | 01:18 | מאת: hila

שלום רב, לאחרונה עברתי יום מיון לבית השקעות, המיונים כללו דינמיקה קבוצתית וסימולציות (שנערכו ע"י אדם מילוא), בסיומו של יום זה התבשרתי כי עברתי את התהליך ועלי להגיע ביום שלמחרת על מנת לעבור מבחנים פסיכוטכניים, הגעתי למבחנים כפי שהתבקשתי ובסיום המבחנים הפסיכוטכנים נערכו לי מבחני אישיות/אמינות, לאחר המבחנים נערך לי ראיון אישי אצל מנהל משאבי האנוש של החברה, במהלך היום התבשרתי שעלי להגיע לראיון נוסף באדם מילוא, כאשר הגעתי לראיון נוכחתי לגלות שמדובר בראיון אצל קצין ביטחון, ככל הנראה מאחר ומבחני האמינות שלי לא יצאו תקינים, מספר ימים לאחר הראיון התבשרתי שלא קיבלתי את המשרה, ברור לי שההחלטה התקבלה ע"פ מבחני האמינות וקצין הביטחון, אני אדם אמין מאוד, לויאלי ואחראי, במהלך המבחנים דברתי אמת גמורה, כנראה שהדבר היה לי לרועץ וחבל, שאלתי היא האם לא אוכל לגשת למיונים למשרות נוספות שמתבצעים באדם מילוא מאחר ומופיעים אצלם תוצאות מבחני אמינות לא טובים? שאלה נוספת היא האם אוכל לדרוש מאדם מילוא או מהחברה שאליה התמיינתי את סיבת הדחייה למשרה? תודה רבה

ראשית, לגבי המבחנים הפסיכולוגיים בתחום ה 'אמינות': ההרכב המדויק של המבחנים אינם ידועים לי, כי זה 'סוד מקצועי' ו'נכס סודי' של כל מכון. אבל המהות והתכנים כן ידועים לאנשי המקצוע: יושרה, נאמנות, מצפוניות, דבקות באמות מידה נורמטיביות. לא כל מי שגבוה בסקלה של 'יושרה' אכן מתקבל אוטומטית; לא כל מקום עבודה ירצה לצרף לשורותיו מי שמאד גבוה בסקלה של 'מצפוניות'... הקליקי או היזכרי ב 'מרדכי ואענונו' ותראי שאדם מאד ישר, שהוא גם מאד מצפוני, היה והינו מאד בעייתי לאירגון כמו הכור האטומי. קחי בחשבון שאירגונים שעוסקים בכסף של אחרים מציעים לא אחת 'מוצרים' שהם רוחיים מאד עבורם אבל על גבול הונאת הציבור. האירגונים הללו אינם חוששים כל כך מקופאים שיגנבו מהקופה (יושרה) אלא מכאלו שיתרעמו על עושק הציבור וירוצו לעיתונות (מצפוניים). וכעת לשאלתך על תעסוקות אחרות: מרבית מכוני המיון מציעים, תמורת תשלום, מתן משוב; בנוסף לכך - לצרף אותך למאגר של מועמדים פוטנציאליים לתעסוקות שמותאמות לכישוריך ואישיותך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה