אנונימי

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

12/11/2012 | 17:08 | מאת: פגוע

שלום רב, הייתי בקשר זוגי משך מספר חודשים. מלכתחילה הקשר היה מלווה בקשיים. היא גרושה טרי עם 3ילדים כאשר היא רואה את ילדיה במרכז קשר ( למרות כל ניסיונותיי , לא הצלחתי לקבלתשובה עולה על הדעת מדוע ולמה). בתחילת הקשר שאלתי אותה מדוע היא רואה את ילדיה במרכז קשר ובנוסף שאלתי אותה - " אם אשאל את בעלך עלייך, מה הוא יגיד ותשובתה הייתה כי הוא יגיד ש" אני אלימה"). יש מספיק סיבות רציונליות שאני רואה שמעלות נורה אדומה בקשר איתה , אך אני אוהב אותה ובימים האחרונים נפרדנו ( אציין כי יזמתי פרידות רבות אך לא עמדתי בהן ושוב יצרתי איתה קשר ושוב ושוב חזרנו), אך נראה לי שהפרידה האחרונה היא סופית. קשה לי מאוד עם הפרידה זהאת ואני פוחד להיכנס למשבר קשה כפי שחוויתי בעבר בפרידה אחרת. האם קיים רציונל בפרידה היזומה ( מצד שנינו )? ואם כן, איך עלי לנהוג ע"מ להקל את עוצמת הפרידה והשלכותיה על חיי? תודה.

לא ניתן לענות על שאלתך במדוייק, כי מדובר בהתנהגות ספציפית של אדם ספציפי (אתה) - והמידע שנתת והאנונימיות בפורום אינם מאפשרים מענה ענייני. כללית, פרידות נעשות כאשר: - התנהלות העניינים אינה מתאימה לאחד מבני הזוג (ואז מדובר על תגובה כלפי מכלול ארועים. נניח: הגבר פוזל לנשים אחרות במהלך הקשר) - יש פחד מהתנהלות צפויה; יש ציפיה לבעיה (וזו תגובה שמטרתה למנוע הווצרות מכללול ארועים. נניח: אחד מבני הזוג מקבל מידע אודות אלימות שנעשתה בעבר וההחלטה לנתק קשר היא על רקע כללי של 'אני לא נכנס/ת עם ראש בריא למיטה חולה'. ) - היוזם של הפרידה מסתייע בהתנהגות הזו כדי לשלוט על העניינים (יצירת מניפולציה על ארועים צפויים.) אם עניין הפרידות מהווה תסמין מתמשך וחוזר על עצמו אצלך, טוב תעשה אם תסתייע בפסיכולוג חברתי / קליני ל'טיפול שורש'. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

13/11/2012 | 22:36 | מאת: אנונימי

שלום רב,

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה