בת 17 בזוגיות אובססיבית

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

02/06/2012 | 19:59 | מאת: דנה

אחותי הקטנה נמצאת בקשר זוגי כחצי שנה עם בחור בן 30. הבחור אובססיבי לגביה, אם היא לא עונה לו לטל' במשך כמה דק' הוא מתחיל להתקשר בטירוף, ניתק אותה מכל החברים שלה. גרם לה לנשור מבית ספר ולעזור את הבית. אחותי הייתה אדם כל כך חברותי, תמיד הייתה מוקפת בעשרות חברים קרובים, וכרגע נשארה לבד. היא החליפה את מס' הטל' שלה ויש אותו רק לשתי חברות שלה. הוא לא נותן לה ללכת לחברות מחשש שיהיו שם בנים. היא לא מגיעה הבייתה. ידיד קרוב שלה השיג דרך חברה את המס' החדש שלה והתקשר. הוא ענה לו והחל לצרוח עליו שלא יתקשר יותר, ואז התקשר לחברה שנתנה לידיד את המס' וצעק גם עליה. המשפחה פוחדת להתערב מחשש שהיא תתרחק מאיתנו עוד יותר. אני ואחותי היינו כל כך קרובות בעבר. אני עדיין מתעקשת עליה, מתקשרת אליה כל יום ומנסה לשכנע אותה לבוא לבקר אבל המצב רק מחמיר. אנחנו לא רוצים לפנות למשטרה להגיש תלונה (היא הרי קטינה) בגלל שאנחנו פוחדים שזה ירחיק אותה יותר. כרגע היא גרה אצלו במרחק שעה נסיעה מאיתנו, לא לומדת, ניתקה קשר עם כל החברים והוא הפך לכל עולמה. היא אמורה להתגייס עוד שנה אבל גם זה כבר לא בטוח. האם הוא יתן לה להתגייס? האם הוא יכניס אותה להריון בכוונה בשביל לקשור אותה אליו לעד? אנחנו אבודים ולא יודעים לאן לפנות וכיצד לפעול.

לאחות הדואגת, לעתים קרובות יכולה אני לנחםאת הפונים שהדאגה במחשבותיהם בלבד, הפעם התאור שלך אכן נשמע כאיום על החופש של אחותך. 1. פני לרשויות הרווחה שלך ובישוב ופגשי לברר יותר פרטים על הבחור.תעסוקה , משפחה ועוד.. 2. אל תוותרי נסי ליצור קשר בבכל דרך, חברים משותפים מורים ועוד.. 3. האם עזר כלכלית תחזיר אותה ,או תאפשר מגע. 4. אל תאימו ואל תנסו להפעיל לחץ , נסי רק דרך חום אהבה . יש עמותות אשר יודעות לעזור.לפחות יש לך קשר טלפוני. שמרי על תקשורת ענינית אוהבת בהצלחה.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה