מלחמת ירושה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

25/10/2011 | 01:18 | מאת: בלי שם

שלום רב, אנו 2 אחים בנים לאב עשיר מאוד. בעקבות צוואה שלי נודע עליה נוצר מצב שאני ואחי איננו מדברים מזה למעלה משנה והקרע רק הולך ומחמיר. בצוואה הורי ציוו לי פנטהאוז ובנוסף 3 דירות ובנוסף קיצבה חודשית של אלפי שקלים לחודש. לאחי הם ציוו 2 דירות ומחצית מהקיצבה החודשית שציוו לי. בעקבות כך נוצר קרע עמוק ביני לבין אחי שנמשך למעלה משנה כאשר אנו איננו מדברים ומתראים כלל. אציין כי אחי עשה מעשה שלא ייעשה שפגע בי קשות מבחינה כלכלית הגם שהתאוששתי לחלוטין והורי יודעים על כך ובשל כך הם החליטו להעדיף אותי על פני אחי. בתחילה הם לא האמינו הגם שבדיעבד נודע לי כי אחד מהורי ידע זאת אך העדיף להעלים זאת ממני וההורה השני כלל לא ידע. משנודע דבר המעשה להורה השני , איבדו הורי כל אמון באחי ולכן הצוואה היא כפי שהיא. למען הימנעות מקרע נוסף, כספי הורי בבנקים חולקו חצי בחצי ביני לבינו. פנייתי זו באה על מנת לשאול שאלה אחת בלבד: איני רוצה שהקרע יימשך מצד אחד ומצד שני כל מה שאני מבקש ממנו זו סה"כ התנצלות. מילה אחת בלבד: שיאמר סליחה על מה שעשה. הוא אינו אומר זאת. אני חושב שהוא מצטער על מה שעשה מה עוד שאיבד את כל הכסף ש"לקח" ממני ללא ידיעתי. איך ניתן לאחות את הקרע? הורי מנסים לפשר ביני לבינו אך ללא הצלחה. אני רוצה לאחות את הקרע אך הוא מצידו מסרב להכיר בעובדה כי עשה טעות וכך נוצר מצב של ניתוק מוחלט ביני לבינו. מה עושים? או מה עלי לעשות? בכל זאת מדובר באחי ובזמנו כעסתי מאוד אך כיום המעשה די נשכח ומבחינתי אני ממשיך בחיי ולא נתקע במקום. אודה על תשובה עניינית. תודה.

אתה שואל, ובו זמנית עונה: שמעתי ממך שכאבך על ה'פרשה' שהיתה לא נמחק, אלא דהה; כאבך הצפוי אם הנתק ימשך - חזק, ממשי ומוחשי. סביר לכן שתלך בעקבות רחשי לבך: הסבר להורים שהתגובה המפצה שלהם עושה חשבון שמתקן את העבר אבל מקלקל את העתיד (ועל זה נאמר: לא מספיק להיות צודק, כי צריך להיות חכם). בקש מהם שישנו את הצוואה. פיפטי פיפטי. בספרות התורנית יש משמעות רבה למושג 'תיקון'. הספרות הפסיכולוגית (מאסלאו) מציעה שהדרך אל האושר קשורה ב 'mission-complition' דהיינו אימוץ משימות משמעותיות / מורכבות / כבדות משקל ופתירתן בצורה שמלמדת על יכולת הפרט להיות יצירתי ושאר רוח. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

26/10/2011 | 20:43 | מאת: ללא שם

אתה מציע חלוקה שווה. האם אין לקחת בחשבון את הנזק שאחי גרם לי והנאמד במאות אלפי דולרים? עקרונית אני מסכים לדעתך ואולם אני דורש את הנזק שגרם לי אחי. אתה צודק בדבר אחד ללא ספק-הכאב לא נמחק אלא דהה.(עובדה שלא שכחתי וקשה לי להאמין כי אשכח אי פעם מאחר ואין המדובר רק בנזק אלא באובדן אמון.). ייתכן כי אתה צודק כי אם ימשיך הנתק, הוא יהפוך לחזק יותר, ממשי יותר ומוחשי יותר. כל מה שאתה אומר אני צופה כי הוא נכון ולכן אני רוצה להפסיק את הנתק. מדוע הוא לא יכול מילה אחת בלבד? "סליחה,טעיתי" ובזאת מסתיימת הפרשה. האם דרושה כאן התערבות חיצונית? הורי לא יסכימו לחלק שווה בשווה אם הנתק לא ייפסק. עובדה כי הם מנסים לאחות את הקרע למעלה משנה ללא הצלחה. הוא בשלו: הוא יודע שטעה אך קשה לו או הוא לא יכול לומר סליחה. אני חושב שדרושה התערבות חיצונית ושלא תהיה קשורה להורי כי הם בשלהם. למי לפנות? מה לעשות? אני על שלי לא אוותר בשום פנים ואופן. אין המדובר במה בכך אלא בנזק של מאות אלפי דולרים המתקרב לסכום בן 6 ספרות. האם אתה מכיר מישהו שהיה מוותר על סכום שכזה? אני לא. אני רוצה לחדש את הקשר אולם הוא אטום ועומד בשלו- סירוב להכיר בטעות. מי יכול לפשר ו"לשבור את הקרח? ואם כן, האם אתה מכיר מישהו שמטפל או טיפל המקרים שכאלו? אודה על תשובתך. תודה

29/10/2011 | 22:17 | מאת: גולשת

אח שלך לעולם לא ידבר איתך אם לא תסכים לחצי חצי. אין מה לעשות ככה זה. אם סלחת לו על מה שהוא עשה אתה צריך להגיד להורים שלך שלא יעשו אפליה ביניכם. בהצלחה!!!

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה