כשהרגש מתגבר על ההיגיון

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

19/08/2011 | 12:48 | מאת: מעוניין בפתרון

לפני מספר שנים הכרתי בחורה מקסימה לדעתי ונפרדנו. מאז הייתי במספר מערכות יחסים כולל אחת ארוכה ועוד מספר מערכות יחסים קצרות יחסית. מאז ועד היום לא שכחתי אותה למרות שההיגיון אמר גם אז וגם היום שהיא לא הייתה מתאימה לי וגם כיום התשובה היא אותה תשובה. בכל אותו זמן מאז הפרידה לא שכחתי אותה. זה בא לידי ביטוי במספר סיטואציות. הדוגמא המטרידה ביותר היא שכשקיימתי יחסי מין עם האחרות וגם כיום כאשר אני מקיים יחסי מין עם בחורה כלשהיא (ומאז הפרידה קיימתי יחסי מין עם לא מעט ( וגם במערכת היחסים עם בחורה אחת שמערכת היחסים איתה הייתה ארוכה) , מצאתי את עצמי תוך כדי קיום היחסים מדמיין אותה בראשי. אמנם קיימים לא מעט מצבים שמצב זה אינו קורה ואני מתמקד באותה בחורה שאני איתה , אולם במקרים רבים זה חוזר על עצמו. במקרים שזה קורה , אני מעמיד פנים בפני אותה בחורה ומחמיא לה והיא לא מרגישה דבר וחצי דבר, אולם אני יודע את האמת ואני מעמיד פנים על מנת שהבחורה לא תיפגע. האם הרגש אמור להתגבר על ההיגיון(שכמובן די ברור, והדגש הוא על המילה די(כיוון שייתכן כי אולי קיימת פירצה בהיגיון ואולי ההיגיון טועה במעט)? ברור לי שכשאפגוש בחורה אחרת שהרגש אליה יהיה חזק יותר, אז אותו רגש שעדיין קיים כלפי אותה חברה לשעבר יישכח וייעלם לו, אולם זה עדיין לא קרה. בעייה נוספת הקשורה לאותו עניין היא בעייה מצפונית כלפי אותן הבחורות שהייתי איתן והן לא מרגישות ולא יודעות את האמת וחושבות ההיפך וזה גורם לי לנקיפות מצפון כי אני חוזר ומעמיד פנים ולא טוב לי עם זה. רק במקרה אחד זה לא קרה (ואם כן, אז מעט מאוד) והוא באותה מערכת יחסים שאני קורא לה , ארוכת טווח.( אגב, אותה מערכת יחסים שאני מתאר , המערכת לאחר הפרידה אמורה הייתה להסתיים בנישואין אך בסופו של דבר זה לא קרה ואני חושב שהיא עדיין מעוניינת אך אני כבר לא ולא מסיבות מיניות אלא אחרות וייתכן כי אני טועה גם כאן). אם הייתה קיימת פירצה בהיגיון, ייתכן כי הייתי מנצל את הפירצה בהיגיון אך אולי שגם אם הייתי מוצא את הפירצה שבהיגיון שלי היא קיימת , הייתי מגיע לאותו מצב שבגללו נפרדתי וכאן ההתלבטות למרות שכרגע אני לא מוצא את הפירצה וגם אם אמצא אותה, זה לא יהיה קל בכלל. האם קיים פיתרון לבעייה זו ואם כן מהו? ברור לי שלא אקבל תשובה חד משמעית אך אודה על הכוונה לגורם המתאים. תודה.

19/08/2011 | 13:45 | מאת: מעוניין בפתרון

איך ניתן לדעת אם בחורה אוהבת אותך בגלל הכסף שיש לך? תודה.

אי שם אי פעם באחת ההרצאות שמעתי (ולימים גם השמעתי בהרצאות שלי) את הטענה שתאוריה טובה היא משהו מאד פרקטי; והנה ההזדמנות להראות משהו מוחשי על זה: התאוריה על 'אהבה' מניחה שיש שלושה סוגי קשר: תשוקה, הערכה, מחויבות. זה מסביר מדוע לא ממהרים להתחתן (או לא כדאי ללכת לשם) רק בשל תשוקה; כששני הרכיבים האחרים חסרים, הזיווג לא יצלח לאורך זמן, כך ניתן לנבא לאור התאוריה. וזה גם הסבר לפנטזיה על זו שמשתוקקים לה במהלך הסקס עם מי ששוהים איתה בגלל מחויבות (או הערכה); במציאות הפסיכולוגית לא היתה שום התקשרות משמעותית ולכן (במובן הפסיכולוגי) זו לא בגידה (כך שאין לך על מה לחוש רגשי אשמה). התאוריה קובעת שאהבה אמיתית (וזו שאלתך בקישור השני) - זו שצפוייה לתחזק זוגיות טובה לאורך זמן - היא מה שמתרחש כאשר שלושת סוגי הקשר מתנקזים לאותה אישיות, באופן הדדי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה