פרידה קשה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

15/07/2011 | 16:20 | מאת: נועה

היי.. אני פשוט צריכה עזרה! את האיקס שלי אני מכירה מלפני 6 שנים.. כרגע אני בת 24 הוא 25 ומאז אנחנו רק באון-ואוף בקשר.. בהתחלה החזקנו שנתיים.. נפרדנו לשנה ושוב חזרנו ושוב נפרדנו..ולפני חודש לקחתי החלטה שאין לי מה לעשות עם הבן אדם הזה.. אני כבר מסתכלת על הקשר בצורה אחרת.. בחצי שנה האחרונה חוויתי כמה חוויות לא נעימות אתו.. אחת מהן היא אלימות כלפיי ממנו.. פעמיים!!! תוך חודש.. (כבר הגשתי תלונה למשטרה! לא הזיז לו) אני לא יכולתי לסבול את ההרגשה שאוותר לבן אדם אלים.. אין אלימות אצלנו בבית!! לא מוכנה לחיות עם בן אדם אלים, עצבני, שלא מקבל את דעותיי!! ברגע שהחלטתי סופית שאני נפרדת ממנו הוא רק התחיל ללכלך בדיבור.. אני כבר חודש מאז הפרידה לא עונה על טלפונים.. מקבלת SMSים "מלוכלכים" במלוא מובן המילה ("את ז***, את בן אדם רע, אני לא אתן לאף אחד להתקרב אלייך, אני אראה להורים שלך איזה בת יש להם ..... מקלל את ההורים שלי.. את המשפחה שלי ") עד היום.. זה מתסכל אותי נורא.. אני לא מבינה איך הוא מצליח לעשות את זה כל יום! הוא רק מאיים שהוא ימשיך "ללכלך" עליי בכל מקום שיכול!! מבחינתו אני פסולה! אני האויב שלו כרגע לדבריו.. לא מוכן לקבל את הפרידה!!! לעולם לא בגדתי בו או שקרתי לו!! תמיד למרות כל הקושי נתתי לקשר הזה הזדמנות!! אבל אף פרידה איתו לא הייתה כך.. אני לא יודעת מה לעשות.. מה להגיד לו. אני בכלל לא מגיבה להודעות או לשיחות.. אני פשוט נשארת יושבת בשקט והוא רק שולח יותר ויותר הודעות טורדניות.. הוא בן אדם קנאי ברמות בלתי נסבלות.. ירד לרמות מאוד נמוכות.. אני בחורה שבאה מבית טוב.. משכילה.. רצינית בחיים!! מרגישה שהבן אדם הזה רק מעיק עליי! אני לא רוצה לשתף את המשפחה שלי במה שאני עוברת.. גם ככה ממזמן אמרו לי שהוא לא מתאים לי! אני מאוד רוצה לדעת למה הוא כזה?!? מאיפה כל זה בא לו? למה הבן אדם הזה לא מוכן לקבל את הפרידה בטוב?? ובכלל אני צריכה להגיב או לתת לו תשומת לב??!? זה פשוט מכניס אותי יותר ויותר לתסכול.. בבקשה עזרתכם

16/07/2011 | 00:11 | מאת: מוני

פונה יקרה, קראתי את כל תוכן הודעתך במלוא תשומת הלב מאחר וזו הודעה יוצאת דופן בחומרתה. מה שאת מתארת זה מצב שבהחלט יכול להסתיים רע,רע מאוד. את מציינת כי הגשת תלונה במשטרה-האם ביררת מה עלה בגורל תלונתך? "לא הזיז לו". האם את יודעת באם הוא נחקר? האם את יודעת את תוצאות החקירה? במצבך אין ולא קיימת ברירה אחרת. את חייבת, פשוט חייבת להמשיך וליידע את המשטרה בדבר כל הארועים שאת מתארת. אינך במצב שאת יכולה לעשות מאומה. מה שאת מתארת זה תיאור של אדם אלים מאוד, המסוכנות היא גדולה. את רוצה לדעת מדוע הוא כזה? מה זה כלל מעניין? את מתארת אדם אלים, אדם מסוכן, אדם שיכול ואף עלול לפגוע בך, היום מילולית ( שזו אלימות לכל דבר ועניין) ומחר חו"ח העניין יהפך לאלימות פיסית. כאן אין שום מקום לחפש פתרונות של מדוע ולמה. כאן אין מה לדבר כלל. את מנסה לחפש פתרונות במקום שאין בו פתרונות אלא רק פתרון חוקי והוא משטרת ישראל, התחנה לאלימות במשפחה וכל גורם שירתיע אותו. את מתארת אלימות פיזית שכבר קיימת ( פעמיים באותו חודש ) כאן המצב ליידע ומיידית את המשטרה בכל ארוע זה או אחר. אין כאן שאלה , אין כאן מקום לשאלה, אין כאן מקום לחיפוש תשובות. לצערנו מקרים כפי שאת מתארת מתחילים כך ובסופו של דבר מסתיימים בכתבה בעיתון, עוד כתבה אחת מני רבות על אישה שנרצחה, אישה שהתעללו בה ולא שמה קץ. מקומו של אדם שכזה הוא במקום טיפולי, מוסד טיפולי ואולי אף מאחרי סורג ובריח. הצעה מעשית ליישום מיידי ואף ברגעים אלו כאשר תקראי את תגובתי: תתקשרי למוקד חירום של האלימות במשפחה ואם אינך יודעת את המספר תתקשרי לער"ן- *1201 ודווחי, ספרי והם ידריכו אותך מה ואיך לעשות. אינך חייבת להזדהות אם את חוששת ואולם המצב אותו את מתארת הינו מצב אקוטי מאוד. את כותבת ומצהירה על עצמך כי את בחורה משכילה ובאהה מבית טוב. למה את מחכה? בתקווה כי תרימי את הכפפה ותפעלי בנידון. מוני

ראשית, קצת סטטיסטיקה: 1. בחברה שאינה מאד דתית או מסורתית - רק מיעוט קטן מבין הזוגות שנפגשו בגיל 18 המשיכו לחיי נישואין. תפיסות עולם משתנות, דפוסי הנאה מינית משתנים, שאיפות עולם משתנות - ולכן פרידות בשלב הזה הינן עניין טבעי. 2. רק מיעוט קטן של גברים שהיו אלימים בתחילת דרכם והמשיכו את הזוגיות עם אותה אישה השתנו ולא המשיכו בכך לאורך שנות הנישואין. אישיות הינה משהו קשיח ואלימות היא משהו מתגמל, ובמידה ואינה נענשת - סביר שתחזור על עצמה. היא אינה נוטה להעלם, אלא להתעצם. אחרי האישה מגיע תור הילדים, וזה נהפך למשהו תורשתי שמופיע בדור הבא. שנית, מה הלאה: שילוב של תגובה פורמלית ותגובה התנהגותית. עלייך לפנות שנית למשטרה ולמי שמסייע לנשים במצבך ולבקש הנחיות להוצאת 'צו הרחקה' מהטלפון ושאר אמצעי תקשורת אלקטרונית. עליך לנתק מגע; לא להגיב. להפסיק להתענין בו ובמניעים שלו (מאיפה זה בא לו...) ולהתחיל להתעניין בבני זוג פוטנציאלים 'בריאים'. ככל שתהיי החלטנית כך תטיבי עם עצמך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

17/07/2011 | 10:29 | מאת: נועה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה