מנסה להבין

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

25/05/2011 | 14:30 | מאת: שאלה

מה עומד בבסיס היכולת של אנשים מסויימים להמשיך הלאה ולהתגבר באופן מעשי על דברים לא מוצלחים ומאכזבים שקרו, בניגוד לאנשים אחרים (אני כמותם) שלא יודעים להרפות מדברים שנורא רוצים גם אם נראה לכאורה שאין בהם שום הגיון (כמו אהבה נכזבת שממש לא עבדה)? האם זו יכולה להיות תלישות מהמציאות וחוסר בגרות הקשורה לאכזבות ותחושות דחיה מגיל ילדות? האם באמת טיפול יכול לעזור או שהסיכוי לשינוי אמיתי הוא קלוש אחרי כמעט מחצית חיים? אני מבינה שכשמישהו לא רוצה אותי ומתנהג אלי רע יש לזה משמעות אחת והיא לעזוב ולא לחשוב על זה יותר, אך איך זה שהלב כל כך כואב? איך זה שהרגשות וההגיון לא עובדים בסינכרון מלא? אני לא מפסיקה להצדיק מצבים לא תקינים ומקווה לניסים שכמובן אף פעם לא קורים.

כשמדובר ב 'מטרה', כמו לימודים, משימה צבאית, פרסום ספר, מימוש רעיון להמצאה - התכונה האישיותית החיובית ל 'התמדה' לפעמים הכרחית. כשמדובר בדמות או אנשים שאיננו יכולים להסיר את ההתמקדות מהם מדובר בתכונה אישיותית בעייתית של 'קשיחות' או אפילו כפייתיות. הדרך היעילה לצאת מזה אכן עוברת דרך טיפול פסיכולוגי. שינוי עמדות, שיחרור מחרדות וגם - הרחבת היכולות והקניית מיומנויות חדשות הינן התהליך הטיפולי ברוב המקרים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה