אנשים לא מתחברים אליי

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

15/05/2011 | 00:10 | מאת: סיוון

שלום , אניבת 28 אמא לשניים,עובדת בתחום הכספים.לכאורה הכול נראה יציב אצלי,אבל יש ליבעיה שמאוד מעסיקה אותי כל הזמן בראש. מגיל מאוד קטן, היה לי קשה למצוא חברים ,הבעיה היא ההכרות הראשונית,אני נוטה לא להסתכל על אנשים שהם מדברים איתי. היום אני גרה בשכונה שכולה זוגות צעירים עם ילדים,ולא קשה לי להתחבר איתם, פשוט הם לא מתחברים אלי, אני בחורה נחמדה,ונעימה,ואינטלגנטית, אנילא מבינה מדוע יש ליאת הקושי הזה.אין לי היום חברות, ואני מפחדת שהבן שלי יצא כמוני.אנא עזרולי לאבחן את הבעיה,האם ניתן לטפל בזה ולראות שינויים.

לסיון שלום. מה שאת מצינת זה, שאת רוצה חברויות אך קשה לך ליצור אותם. אולי יש מקום ללמידה נוספת של התנהגויות חברתיות, אין ספק זה העזרה שאת צריכה. סדנאות, חוגים , ספרים בנושא יכולים לעזור , אך אם הקושי גדול עוד יותר יתכן וזה יושב על "חרדה חברתית" והשאלה שעוברת במוכך היא מה האחרים יחשבו עלי, והחשש שיראו משהו שאינך רוצה בכך. אם אכן זה המצב כדי להתיעץ עם איש מקצועי. וטיפול קוגניטיבי התנהגותי יעזור מאד. ומעט עזרה מידית.: נסי לתת להציע, להזמין אליך ועוד.., אל תצפי שזה יגיע מאחרים.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה