שלום רב לד"ר אברהם ולד"ר רובינשטיין

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/03/2011 | 18:01 | מאת: נועה נבו

שמי נועה נבו, ואני בת 24.5 מתל אביב. עד לפני שהתחלתי ללמוד ולהחשב כסטודנטית מן המניין.. הכל היה בסדר מבחינת זוגיות בחיי.. אך מהרגע שנכנסתי למסגרת הלימודים כסטודנטית (מי זה שנה וחצי) אני ממש "מפחדת" מזוגיות.. כל פעם שמתחילים איתי. וזה קורה הרבה.. אני פשוט חוסמת את עצמי מאותם אנשים אלו.. גם מכאלו ממש ממש חמודים ונחמדים, מתעלמת לגמריי.. מתייחסת בסנוביות שלא מתאימה לאופי שלי בכלל. כולם אומרים לי שאני אכיר את האחד זה לא יהיה ככה.. אבל לא כך היה.. מבחינתי הכרתי את האחד.. שבועיים שלמים בכיתי, כי לא הייתי מסוגלת להיות איתו.. וכל כך רצתי .. לא הייתי מרוכזת בשעורים, הייתי מבולבלת.. לא מרוכזת.. הכרתי עוול עצום.. חשוב להבהיר שלא עברתי איזה אונס חס וחלילה, או משהו שיגרום לי לא להיות בקשר. ואני כל כך רוצה זוגיות.. אותו אחד שיצאתי איתו.. והתאהבתי בו אמר לי שהוא טס לאוסטרליה ניו זילנד.. ואני כל כך שמחתי, שככה יפסיקו לי החרדות לפחות לתקופה שהוא נוסע.. אני פתאום פוחדת מהצל שלי.. אף אחד לא מבין אותי. אני פשוט לא מתפקדת ברגע שיש לי חבר. לא מצליחה ללמד כמו שצריך, להיות במחשב כמו שצריך.. לדבר עם אנשים כמו שצריך..(כל פעם אני מתבלבלת בין מה שאני רוצה להגיד) ולכן אני נמנעת מזוגיות. וזה לא פייר.. לאחרונה הכרתי מישהו ממש ממש מדהים, באמת.. אך לא יהיה כלום.. כי אני לא ייתן לזה לקרות. תודה.

מדובר בחרדה חברתית הייתי בודקת אם אין גם קוווים חרדתים באישיות. קבעי לך פגישת יעוץ אצל פסיכולוג /מטפל המומחה לחרדה ובקשי טיפול בגישה הקוגנטיבית התנהגותיתC.B.T - אפשר גם "בחשיפה ממושכת"-P.E לא הייתי מחכה שזה יעבור לבד ,זה לא גורל או פגם ,רק הפרעה התנהגותית שכיחה בהצלחה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה