פחד מחתונה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

04/03/2011 | 17:45 | מאת: רעות

שלום, אני בת 25 ואני נמצאת בזוגיות 9 שנים עם גבר בגילי. לפני חודשיים התחלנו לדבר על חתונה וגיליתי שהוא מפחד להתחתן, הוא רוצה להתחתן איתי, הוא יודע שאני אהיה האמא לילדים שלו אבל ברגע שאנחנו מדברים על חתונה והוא חושב על זה ברצינות הוא מקבל "דופק מהיר" ולחץ... ניסיתי להציע טיפול זוגי אבל הוא לא מוכן בכלל... אני עזבתי אבל אני ממש לא רוצה לוותר עליו, אנחנו ממש מסתדרים טוב ביחד, אוהבים, תומכים אנחנו גרים יחד 6 שנים... אני לא יודעת מה לעשות... האם המרחק והפרידה יגרמו לו להבין שהוא צריך לקבל החלטה? האם הלחץ הזה יגרום לו להתקדם לכיוון חתונה? (אני לא בבית כבר שבועיים וחצי)

05/03/2011 | 04:31 | מאת: מוני-דעה אישית

רעות שלום רב, אם אני מבין נכון הרי שזו את שעזבת את הבית ואם כך הוא הדבר והחלטתך נובעת מתוך הפעלת אמצעי לחץ על בן זוגך להביא אותו לידי מצב שיחליט לכיוון חתונה כרצונך, הרי לדעתי זו טעות. אין משיגים זוגיות תחת לחץ זה או אחר-נהפוך הוא-הפעלת לחץ רק תרתיע ותערער את מערכת היחסים בכל שלב בו היא נמצאת. לדעתי הכיוון הנכון הוא אכן לנסות במתינות רבה ובכל הסבלנות שבעולם וללא לחצים,להביא את שניכם לטיפול זוגי,אולם,ואני מדגיש בשנית,הכל בסבלנות ובמתינות. אך טבעי הדבר כי חתונה ומיסוד קשר מהווים סוג של לחץ/פחד/חשש מהלא נודע,ולא פירטת את מצבכם ומדוע קיימים ומקוננים חששות בליבו לגבי מיסוד הקשר ובטוחני כי הוא שיתף אותך בנושא,אולי בכל דבר אולם ודאי כי את מכירה חלק ממחשבותיו. באם תצליחו להגיע למטפל זוגי הרי כי זה פיתרון מצוין , ולחילופין , פיתרון נוסף יכול להיות מגשר זוגי מורשה/מוסמך. לא ציינת את מקום מגוריכם אך הנני סמוך ובטוח כי מגשרים מוסמכים קיימים אף באזורכם. (והכל בגדר דעה אישית בלבד). בהצלחה, מוני

05/03/2011 | 04:58 | מאת: מוני

עזיבתך את הבית היא שריפת גשר ופגיעה בערוץ הידברות ולכן ציינתי כי לדעתי זו טעות. רעיון אחר שעולה בדעתי הינו רעיון בונה: ארוחת ערב במקום שקט ובאוירה פסטורלית נעימה נטולת לחצים סביבתיים, שיחה במקום נעים כגון מקום נעים בחוף ים ואפילו נסיעה לסוף שבוע בצימר/בית הארחה וכד'. מאחורי רעיון זה נובע השגת "שקט תעשייתי",ההיפך הגמור מעזיבת הבית המשותף שבו אתם חיים 6 שנים. בזמן זה,נטול כל הלחצים הסביבתיים,תוכלו לדבר באוירה רגועה,בנועם,באורך רוח ובנחת ומאחר והאהבה קיימת מצד שניכם,הרי זה ה ב ס י ס להכל. סביר להניח כי רעיון מאין זה שהינו רעיון בונה , יביא לתוצאות חיוביות , והרי שניכם תהיו ברוגע ובנחת וזה הבסיס. רעות-6 שנים לא עוזבים בנקל והיחסים כפי שהינך מתארת הינם יחסי אהבה ותמיכה ועל כך אין מוותרים בנקל. והכל בנועם הליכות ובטוב טעם. מקווה שתאמצי את הרעיון, בהצלחה, מוני

זוגיות בגילאי ההתבגרות שונה מזוגיות של חיי נישואין ולכן זה טוב לשניכם לקחת פסק זמן ולהתנסות במערכות יחסים נוספות. פרידה כעת תאפשר, נניח עוד שנה - בחירה מתוך ברירה ולא כתהליך התיישנות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה