עזרה בבחירת טיפול

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

02/06/2010 | 11:54 | מאת: ארז

שלום רב, אני סובל 8 שנים מחרדה, דיכאון והחיים שלי 'תקועים'. אני רווק (בלי מערכות יחסים משמעותיות בעבר), בגיל 40 וכרגע ללא עבודה לפני כל צעד אני חושב 200 פעמים ובסוף לא עושה כלום. אין לי כח להתמודד ואני שקוע בתוך עצמי ולא רואה שום דרך לצאת החוצה. החיים שלי חסרי חיוניות וכמה שנברתי בעבר רק מצאתי את עצמי מבין הרבה יותר אך עדיין עומד במקום כמו משותק. אני כבר לא כל כך מאמין לעצמי ולא ממש יודע מי אני. הרבה דברים שחשבתי שיגרמו לי לאושר לא גרמו לאושר כלל ולפעמים לצער ודיכאון. הייתי בטיפולים פסיכולוגיים אך כלום לא עזר. סתם ישבתי ודיברתי אבל זה לא שינה במאומה את רווחת החיים שלי לאורך זמן (אולי לשבוע-שבועיים של הקלה) הפסיכיאטר שלי הציע לי לפנות לטיפול התנהגותי. מכיוון שאני שבע מטיפולים ומבחינה כלכלית זה לא קל, אני מבקש לדעת באם טיפול התנהגותי-קוגנטיבי יכול באמת לעורר שינוי אמיתי בחיים שלי ? תודה רבה.

חרדה ודיכאון צריכים להיות מטופלם בשילוב משולש: תרופות שיחות במתכונת פסיכוטרפיה שיחות במתכונת טיפול התנהגותני מטפל/ת מיומן יודע לקבוע את הפרופורציות הנכונות כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה