דכאון ואהבה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

10/02/2008 | 14:59 | מאת: דכאונית25

שלום, אני בת 25 ונמצאת במערכת יחסים מזה 4 שנים. אני מודאגת מכיוון שאני חשה שיש לי נטייה לבגוד...על פני השטח הכל בסדר ביני לבין החבר: אנחנו מסתדרים יפה. אני סובלת מדכאון קל אבל לא מטופלת תרופתית. קשה לי מאוד לדבר על הדכאון שלי ורק לאחרונה סיפרתי לחבר שלי על מחשבות אובדניות שיש לי...הוא לא ייחס לזה הרבה חשיבות ואני עצמי לא יודעת לעיתים אם צריך לייחס למחשבות הללו חשיבות (כפי שאמרתי, על פני השטח הכל בסדר ואני מתפקדת סך הכל). אני נוטה להתאהב בגברים אחרים, זה כבר קרה פעמיים. ככל שהזמן עובר אני מרגישה שיש יותר ויותר סודות ביני לבין החבר שלי אבל לא יודעת איך לצאת מהמעגל בלי לפגוע בו בצורה קשה.אני לא בטוחה שאני מאוהבת בו אבל קשה לי לדעת מה אני מרגישה כי באופן כללי הרגשות שלי קהים לכן אני לא ממהרת להיפרד ממנו.

זה טבעי ואפילו בריא שמערכת יחסים שנמשכת ללא ביטחון ש"זה הדבר", מייצרת בו זמנית תחושת נכאות וגם פנטסיות או התנהגויות חקרניות שמשתוקקות לבחון משהו אחר. טוב תעשי אם תתחילי טיפול פסיכולוגי ללא דיחוי, שבסבירות גבוהה יאפשר את חיזוק הבטחון העצמי שלך וסביר גם שיסייע בסילוק הדיכאון. כל טוב, ד,ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה