קנאה לחינם??

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

10/11/2002 | 19:53 | מאת: דנה

שלום. יש לי חבר כמעט 4 שנים. במהלך התקופה הזו הוא שיקר לי פעמיים שאני יודעת עליהם. בפעם הראשונה הוא התוודה מיד לאחר שעתיים ובפעם השנייה הוא לא התוודה. בשתי הפעמים היה מדובר בנושאים די שוליים. לא בגידות ולא דברים שבגללם גומרים יחסים. העניין הוא שאני יודעת שהוא מסוגל לשקר לי. בחודשיים האחרונים קרו כמב דברים שגורמים לי להרגיש רע: קודם כל הוא יצא לטיול מהעבודה עם כ-50 אנשים נוספים, בנים ובנות. אחת הבנות שם, שלפני כן לא הייתה ידידה טובה שלו, מאוד התקרבה אליו בטיול. ואף באיזה משחק אמת או חובה שטותי, בחרה לנשק אותו. ביום השני של הטיול היא ביקשה ממנו להיות הזוג שלה באיזו משימה.. וכן הלאה. הוא סיפר לי על כל זה, שזה יפה מצידו. שאלתי אותו איך היא נראית והוא תיאר אותה כממש לא משהו, ואף נתן תיאור ספציפי. אתמול ראיתי אותה לראשונה, היא נראית מצויין והתיאור הספציפי שלו כלל לא היה מדוייק או מחמיא. מאז, הוא הפסיק לדבר עליה ולהזכיר אותה יותר מידי. עובדה נוספת, היא שהוא נוהג להסתובב שעות על גבי שעות לבדו, עם עצמו אם זה בקניון או בים, ואף פעם הוא לא מזמין חבר שיבוא איתו (כשאני בעבודה והוא לא). כשאני שואלת אותו לפשר העניין הוא אומר שהוא נהנה להעביר כך את הזמן (חשוב לציין :הוא לא קונה כלום, אוכל כלום או משהו כזה בשעות הללו). קשה לי שלא לפתח מחשבות איומות שהוא נפגש בזמן הזה עם בנות אחרות, או עם הבחורה הספציפית הזו. בנוסף לכל זה הוא קצת התרחק לאחרונה, פחות רוצה סקס, פחות קורא לי בשמות חיבה, אבל לא ממש בולט. כשניסיתי לשאול אותו לפשר ההתרחקות הוא הכחיש והיה מאוד חמוד. עוצו לי מה לעשות??? האם אני מטורפת? האם אני נותנת לקנאה להשתלט עליי לחינם? איך אני יכולה להרגיע את חששותיי? בתודה מראש דנה

11/11/2002 | 08:22 | מאת: מיכל

הי דנה, ראשית, הרשי לי לנחם אותך שתופעת הקנאה והפראנויה מסביבה - משותפת לשתינו וכנראה לעוד כמה נשים בעולם אז לא, את לא מטורפת. שנית, ועל סמך דברייך, אכן נראה שהתנהגות חברך דורשת ברור נוסף ומעמיק יותר. כלומר, אילו הייתי במקומך הייתי חושדת שאכן משהו מתרחש. לא בהכרח בגידה אך יתכן שההתנסות עם אותה בחורה גורמת לו לחוש את אותה תחושת התלהבות והתחלה חדשה - שכנראה נעדרת מן היחסים שלכם שכן מדובר ביחסים ארוכי טווח (מה שמאוד טבעי), והדבר כאילו מוציא אותו מאיזון. (אם הוא אוהב אותך - הרי שמדובר בתקופה קצרה וחולפת). בקצרה, אני הייתי מקיימת שיחה פתוחה, גלויה ורגועה (קחי אותו למקום נייטרלי ורגוע), ומנסה לברר במה דברים אמורים. מקווה שהכל יתברר כבסדר, בהצלחה מיכל

11/11/2002 | 09:38 | מאת: מיכל השנייה

הי דנה, אני מסכימה עם מיכל שייעצה לך לדבר איתו בפתיחות על החששות שלך, על הפחדים והמועקות. תקשורת פתוחה ואמון חשובים לזוגיות ובלעדיהם היא תתמוטט. אם תשמרי הכל בבטן סופך להתפוצץ כמו בלון מלא אוויר. בהצלחה, מיכל.

11/11/2002 | 10:50 | מאת: אייל הראשון

הגישה שלי לחיים אומרת שלא חושדים עד שלא נותנים לנו סיבה מאוד טובה לכך. אל תעסיקי את עצמך בדברים שאין לך שליטה עליהם. תתעסקי באיך הוא מתייחס אלייך האם הוא אוהב מפנק מתחשב וכו'. עם זאת ברור לי שאופייך שונה משלי ולכן לא נותר לי אלא להצטרף לצמד המיכליות ולומר לך לערוך עם הבחור שיחה פתוחה וכנה ולומר לו מה מטריד אותך ממה את חוששת. תבקשי אולי להצטרף אליו פעם אחת או פעמיים לאותם טיולים שהוא בוחר לעשות לבד. אחרי שתראי מה הוא עושה אולי תרגעי קצת יותר. רק אומר לך לסיום מי שרוצה ללכת ילך. לעולם לא תוכלי לעצור אותו, זה לא בידייך. מה שכן בידייך זה מה שקיים בינכם ואת זה תמיד ניתן לשפר. שיהיה לנו רק טוב. אייל

שלום רב, קראתי בעניין את התגובות, ונראה לי שמה שנותר לי להוסיף הוא רק את הדגשת עניין החברות כתקופת ניסוי, לשני הצדדים, בטרם ההכרעה הגורלית על נישואין. אם לוקחים את זוית המבט הזו, הרי הצעד ה"בוגדני" של החבר, ואולי גם הצעד ה"מתרחק" שלו - מקבלים פרופורציה טבעית, דהינו: חיים של "עם", תוך אפשרות לבדוק את המצב של "בלי". כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

13/11/2002 | 15:53 | מאת: יערה

היי דנה: יש לי שני דברים לומר לך על סמך נסיוני והשקפת עולמי: 1. בן זוגך יבגוד בך במוקדם או במאוחר- ואת צריכה להיות מוכנה לזה בלי קשר מיהו ומה הוא - הוא זכר - וזכרים גם הנפלאים טובי הלב עדינים רגישים, הם בוגדים. 2. אחרי שתשלימי עם זה תשאלי את עצמך אם את טיפוס סקרן שחייב חייב חייב לישון טוב בלילה בזכות תשובות לכל שאלותיו- ולא מוכן לחיות בחוסר וודאות אם כן- תעשי את מה שצריך לעשות כדיי לקבל את התשובה האמיתית - וזה ממש לא לשאול אותו!!! כששואלים זכר שאלה קשה לא מקבלים תשובה נכונה, אם את מרגישה שאת ממש חייבת לדעת את האמת ואת מוכנה ומזומנה להתמודד עם סיכוי כלשהו לבגידה, עשי זאת בצורה חכמה- לחכות לרגע הנכון- להקים את הישבן המכיסא בעבודה ולנסוע לבדוק 3. אם את משלימה שזה יקרה אבל מחליטה לא לדעת כדיי שלא יכאב או מכל סיבה אחרת לא לכנס לזה - אז תניחי לזה תפסיקי לשאול אותו- כי את מביאה אותו למצב שהוא צריך לשקר (ואם לא הפעם הזו אז פעם אחרת) . אני אישית לא הייתי מוכנה לחיות בשקר ואני אישית מקנא בבחורות המהממות שיודעות כמוני שזה התנהגות בלתי נמנעת של זכרים ולמרות זאת הן מספיק חזקות לא לחפור בפנים, ולחיות בסלחנות מחוסר ברירה אחרת כי זה סתם יביא לפרוד מבן זוג שיביא לחיפוש של בן זוג חדש שיביא לאותו המצב במוקדם או במאוחר. סליחה וכל טוב

13/11/2002 | 18:44 | מאת: אייל

הי יערה, ערכת כאן ניתוח נוקב מעניין של המין הזכרי אבל קצת הגזמת לדעתי בהניחך חוסר הנאמנות זכרי באופן גורף. כפי שאמרתי כבר קודם אני סבור כי כל גבר תמיד ירצה לשכב עם יותר מאישה אחת ולא חשוב כמה הוא אוהב את אותה אישה. אולם למרות זאת קיים חלק לא מבוטל של גברים שיצרם אינו גובר עליהם בין אם בשל סיבות ערכיות ובין אם בשל העובדה שיצרם נמוך. על מנת לצמצם בגידות יש לשמר חיי מין מספקים וקשר זוגי חם ואוהב. מעטים הזוגות שמצליחים בכך אולם ברי המזל יכולים לחוש ביטחון יחסי. שיהיה לנו רק טוב אייל

18/11/2002 | 11:09 | מאת: רותי

חמוד את לא מטורפת!!!! את סתם פראיירית!!!!!! זה שקוף שהוא בוגד בך, תזרקי אותו!!! אלא אם כן יש לו משבר (ופה הסבירות מאוד קלושה) כי אז הוא היה צריך לשתף אותך אז קחי את הרגלים ותברחי כל עוד נפשך בך, רק חסר שעכשיו גם יהיה לו ילד בטעות מאיזה בחורה - איך תרגישי אז?????

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה