לד"ר ולמי שיכול לעזור באמת

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

09/11/2002 | 20:17 | מאת: שלי

אני בתולה בת 21 הסיבה לכך שלא שכבתי עם אף אחד היתה תמיד נעוצה בכך שרציתי שהפעם הראשונה שלי תהיה עם מישהו שיאהב אותי ואני אותו, ודווקא היה לי חבר שאהב אותי מאוד אבל כנראה לא נמשכתי אליו מספיק.. אני מניחה שעם השנים כבר התרגלתי לכך שאני בתולה ולכן הפעם הראשונה שלי "כבדה" יותר עכשיו בעיני, אני חייבת לציין שאף פעם גם לא גמרתי כאשר היתי עם אחרים, למרות שהיה לי כיף ונהנתי אבל אני יודעת שלא נתתי לעצמי להשתחרר, הרגשתי גם סוג מסוים של פחד או בושה לגמור לידו כי זה כאילו אני לא בשליטה, ואולי אפילו סוג של ניצול מצידו למרות שזה לא ככה בכלל.. כשהיתי בת 15 היתי ילדה מאוד תמימה והיה מישהו שניצל את זה, הוא היה מבוגר , לא יודעת בן כמה אבל אז חשבתי שבערך בן 40 עכשיו אני חושבת שהוא היה מבוגר יותר, הוא ניצל את התמימות שלי, הוא לקח אותי לאיזה מקום ונגע בי בכל מיני מקומות תוך כדי שהוא מתרץ את זה בכל מיני תירוצים שזה בסדר כאילו, אז ידעתי שזה לא בסדר אבל חשבתי שאני עושה מזה ביג דיל, עכשיו אני פשוט חושבת שהוא ניצל את התמימות שלי, בכל אופן, רציתי לדעת אם יש לכך איזהשהו קשר למה שקורה עכשיו, כשאני עם מישהו אני מרגישה שזה בשבילו, ולא בשבילי, למרות שאני יודעת שזה לא נכון, אני מנסה להשתחרר מיזה ולא מצליחה, אני נורא מפחדת אבל אני בנאדם שנקשר מאוד ואני מפחדת שאני בסוף אתפתה ואעשה משהו רק בגלל שאני נמשכת למישהו ואז הוא ינתק את הקשר.

שלום רב, החשוב לעניינך, הוא לא האבחון המדויק אודות מה שגורם לעכבות שלך, אלא שאת מודעת לצורך לפרוץ את החסימה הזו. פנייתך, לכן, חשובה ביותר, כי היא מה שמהווה את הצעד הראשון לשינוי. בשל מורכבות העניין נראה לי כי טוב תעשי אם תסתייעי ביעוץ מקצועי. רק הכרות איתך תאפשר להחליט על מיקוד הזמן והאנרגיות הנפשיות: להתרת הטראומות מהעבר, או לבחינת תפיסות עולמך והנסיבות העכשוויות של מפגשי החיזור שלך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

09/11/2002 | 21:26 | מאת: שלי

אני כבר נמצאת בטיפול אבל אני נורא מתביישת לדבר על זה.. כרגע אני נמאת בקשר מסוים עם מישהו, עם הרבה ניסיון ואניחושבת שהוא לא מעוניין בקשר רציני, אבל אני מרגישה שאני רוצה לשכב איתו, אבל אני לא בטוחה שיזיז לו יותר מידי אח":כ.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה