מחפשת נואשות עצה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

05/11/2002 | 22:49 | מאת: חנה

יש לי חבר, כמעט שנה, ולפני כמה חודשים כבר החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ורק היה צריך לבדוק איפה נגור כי אנחנו משני מקומות שונים, ועוד כמה בעיות שקשורות לעבודה שלו, אז לא התחתנו מיד. בינתיים היו לנו משבר או שניים ולי התחילו להיות חששות שאני לא רוצה בעצם להתחתן איתו, אבל עוד לא החלטתי כלום. ואז פתאום הציעו לו עבודה מאד מפתה באמריקה. הוא שוקל ברצינות להענות להצעה, שהיא לזמן לא מוגבל, ובהתחלה היה בטוח שאני לא ארצה לבוא איתו, רק שאני, בניגוד לכל הגיון, ולכל החששות שהיו לי קודם שכמעט רציתי שניפרד - פתאום הרגשתי כזה כאב נוראי למחשבה שהוא יסע בלעדי וניפרד. אני לא מצליחה להבין את עצמי - האם באמת אני מוכנה לנסוע אחרי האיש הזה חצי עולם בזמן שלפני שבוע תכננתי איך להפרד ממנו? האם זו חרדת נטישה או שיתכן שאני באמת אוהבת אותו וכל הספקות היו פחד ממחוייבות? איך אפשר לדעת?

06/11/2002 | 18:20 | מאת: אייל

לדעתי כן זו חרדת נטישה! אבל זה לא ואמר שזה רע.. לכל אחד יש חרדת נטישה ברמה זו או אחרת וזה בסדר. השאלה שצריכה להישאל היא האם את באמת אוהבת אותו ואם החיכוכים נבעו מחוסר התאמה בסיסי או שאלו משברים שאינם מעידים על בעיה בקשר. האם טוב לך איתו? הא את בוטחת בו? האם יש לכם יחסי מין מספקים? האם הוא עונה על ציפיותייך כבעל? איך הוא הסתדרתם בעת המשבר? ממה הם נבעו בכלל? תנסי להיות כנה עם עצמך ולענות לעצמך מדוע רצית לעזוב אותו לפני שבוע? יכול שתגלי שהיה לך מזל גדול שחרדת הנטישה מנעה ממך צעד טיפשי, ואולי תגלי שהסיבות לרצון להיפרד קימות גם עתה ואז אל תתני לעצמך להיסחף אחר חרדה מטופשת. נשאלת השאלה גם מדוע הבחור היה מוכן לסוע לאמריקה בלעדייך.. מה זה אומר על יחסו אליך? אני יודע ששאלתי יותר שאלות מלתת תשובות אבל בסופו של דבר רק את יכולה לענות לעצמך על השאלה. שיהיה לנו רק טוב אייל

07/11/2002 | 14:13 | מאת: חנה

לאייל, אני לא בטוחה שהבנת אותי עד הסוף. חרדת הנטישה שאני מדברת עליה זה החשש שהוא יעזוב אותי, בזמן שכשתכננתי לעזוב אותו לא היו לי בכלל חרדות מסוג זה, אבל יכול להיות שהיו לי חרדות אחרות כמו שפחדתי ממחויבות. אני מאד מבולבלת ולא יודעת מה גורם לי לפעול כמו שאני פועלת. לשאלה שלך למה הוא מוכן לנסוע בלעדי - זה קל. הוא לא האמין שאני יהיה מוכנה בכלל לשקול כזה דבר. הוא בטח חושב גם כן שזה חתיכת צעד מפחיד וקשה, ואני מכבדת את זה שלא בא אלי בדרישות, ולא טען שאם אני לא ירצה לבוא זה סימן שאני לא אוהבת אותו וכל מיני שטויות כאלה שאנשים אומרים כשהם עושים מניפולציות לאחרים. אני גם לא אומרת לו שאם הוא אוהב אותי באמת אז שישאר כאן ויהיה אולי מובטל. זה לא נראה לי פייר. אני מקווה שעוד אנשים יתנו לי עצה ואולי הדוקטור? מתי הוא חוזר?

שלום רב, מדובר בתהליכי יעוץ מאד אישיים; אין סיכוי להעביר במסגרת הזו מסר שיענה נכון למירקם הזוגי הספציפי שלכם. כשאני מסייע בקבלת החלטות מהסוג שאת מתלבטת בהן, מתאימים לי שני כילים עיקריים: 1. יצירת סיטואציות דמיוניות ותסריטי חיים עתידיים - שמאפשרים לייצר את את כל התשובה תוך כדי התרחשותם. 2. שימוש בכמה שיטות, במקביל, לקבלת החלטות. ניתן למצוא משהו שכתבתי על זה באתר המעניין http://www.woman.co.il/index2.html כנסו ל"חדר מיון", ושם למדור שלי (אני הראשון) ושם יש שלושה מאמרים, והשלישי הוא זה שקשור ממש לענייננו. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

08/11/2002 | 19:58 | מאת: חנה

אני מניחה שידעתי שאף אחד לא יתן לי פה תשובה של כן או לא. אבל אני חושבת שעזרתם לי.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה