הבת של הבוס

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

16/04/2002 | 17:41 | מאת: שרון

היי זה שנתיים שאני עובדת במשרד עם אנשים מקסימים. הרבה פעמים יצאנו יחד ועשינו מסיבות של החבר'ה בעבודה. תמיד הוזמנתי וגם הזמנתי כי אני מכירה את כולם וחברה שלהם, ולמרות שיש אינטריגות וכעסים במשרד הם אף פעם לא נגעו לי. היום יצאתי להפסקת צהריים וכשחזרתי פתאום הפסיקו לדבר והסתכלו אחד על השני. קלטתי שיש משהו שמתרחש מאחורי הקלעים אבל לא ידעתי מה לאחר מכן ניגשה אלי פקידה (שלא הוזמנה) ואמרה לי במה מדובר לפני כמה ימים תוכנן סופ"ש בצפון שהתבטל. אחת הפקידות (שהיתה מרוגזת על ההנהלה שאימי נמצאת ביניהם) החליטה לקחת יוזמה ולגבש קבוצה לצאת לסופ"ש --דרך אגב, אותה פקידה אמרה שעה קודם שלסופ"ש המתוכנן היא לא תצא כי היא לא יכולה לצאת ביום שישי--- כל כך נפגעתי. אף פעם לא הוציאו אותי החוצה בצורה כזו. אני לא יודעת איך להתייחס לזה האם בגלל שאימי נמנית על צוות ההנהלה לא אמרו לי כלום? הרבה פעמים הפקידה הזו יורדת עלי בצחוק שאני הבת של הבוסית - אולי הפעם היא הוציאה את הכעס עלי? אני מרגישה כל כך מדוכאת בגלל זה. לא יכולה לחשוב על שום דבר אחר עכשיו ראיתי פרצוף של אנשים שלא ראיתי קודם

16/04/2002 | 19:15 | מאת: שרון

אחרי שסיפרו לי על כך ניגשתי למישהי שכן הוזמנה ושאיתה יש לי קשר טוב וסיפרתי לה שנפגעתי. היא אמרה לי שמה פתאום והם רצו להזמין אותי בערב רק שאותה פקידה לא תשמע כי היא לא רצויה. למרות כל זה, הפגיעה עדיין קשה ובא לי לבכות כי כל החברים שחשבתי שיש לי התבררו כ..... אני לא יודעת מה היה קורה אם...לא הייתי מגלה את זה לבד

שלום רב, קראתי את שתי הודעותייך. מדובר בשתי "זהויות חברתיות" שיש לך, ואת כנראה התעלמת מהכפילות הזו. את גם "הבת של האמא (הבוסית)", וגם "חברה בצוות". כדי להבהיר, תארי לך שהיית נראית בצורה אחרת ממה שהאחרים נראים: נניח כושית. ההתייחסות היום יומית אלייך היתה כאל אחת מהחבר'ה, אבל כשהיה מדובר ביחסי גבר-אישה, היתה מופנית אליך התיחסות שונה מאשר לאישה אחרת בגילך ובמצבך. עוד דוגמה: מי שהיה יהודי בארץ שבה יכלו בקלות למצוא סממני אנטישמיות, חווה דבר דומה: יחסי העבודה היו שגרתיים (במקרה הטוב...), אבל יחסי החיברות היו בעיתיים. נחזור למקום העבודה שלך: בכל ארגון יש מסגרת התיחסות בינאישית לא פורמלית. סביר להניח שההתערות שלך בתוך המסגרת הזו אינה פשוטה, עקב השיוך המשפחתי. ככל שיש יותר מתחים בין ההנהלה והצוות, כך מצבך יהיה עדין יותר. די סביר לצפות שאת לא תהיי מראשוני המוזמנים להתארגנות חברתית שאינה ממוסדת ויזומה ע"י ההנהלה. הסיבה היא לא בגלל שאת רעה, או לא יפה, או לא נחמדה. קחי בחשבון כי די מסובך לאחרים לקטר על ההנהלה כשאת באזור, לצחוק ו"לרדת" עליהם, וכו' וכו'. מצד שני, קחי בחשבון כי וונטילצייה מהסוג ה"חופשי" הזה, היא דבר טבעי. בקיצור: אבות אכלו בוסר, ושיני בנים תקהנה. להיות נהנית ונעזרת מקירבת אמא, ובו זמנית משתדלת להתרחק מצילה, זהו פרק בהלכות ההתבגרות, שאת אמורה לעכל, ובאופן "אלגנטי". זהו חלק מהחיים... הפתרון ארוך הטווח למצב, בהנחה כי אינך מעוניינת לעזוב את המקום, דורש הכרות טובה ואישית איתך, ועם ההוויה של מקום העבודה. ניתן להציע סט של דרכי חיברות, שיהיו הולמים למצב הייחודי שלך, ושתוכלי לסגל אותם כחלק מהרפרטואר ההתנהגותי-חברתי שלך. אם תרצי מידע על תהליך ייעוצי שכזה, שמקובל לכנותו טיפול בלחצים אישיים שנובעים ממיצב תיפקודי, ושנעשה במסגרת ייעוץ ארגוני - פני ישירות למייל האישי שלי (הקלקה על שמי המוכחל). כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה