נמשך לשמנים וזקנים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

28/06/2002 | 14:22 | מאת: qq

אני בן 18 ואני נמשך לשמנים וזקנים האם זה נורמלי

שלום רב, התשובה: בוא ונפריד בין "שמנים", ו "זקנים". לגבי משיכה לשמנים מקבוצת גיל שהיא סבירה (יחסית לגילך) - אין בכך משהו "לא נורמלי". יש כאלו שנמשכים למבנה כזה, ושיהיה לכולם את הכיף שלהם. לגבי משיכה לזקנים (בהנחה שהנך צעיר, ומדובר בהפרשי גיל של 40-50 שנה): זה ממש לא מקובל; נורמטיבי; שכיח. דהיינו - זו התנהגות (ומשיכה מינית היא חלק מהתנהגות אנושית) שמהווה סטייה ברורה מהמקובל, ומהמתבקש בהתאם לגיל, כך שראוי ותבחן את העניין. על פי רוב מדובר בכאלו שהנם מאד לא בטוחים בעצמם, מה שבספרות המקצועית יקרא: אגו חלש. תהליכי העצמה אישית מאד מסייעים לאנשים כאלו. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

13/08/2002 | 19:06 | מאת: דוב

שלום רב, אינני איש מקצוע, אך נסיבות חיים גרמו לכך שהתופעה מוכרת לי היטב. לכאורה נראה שצריך להפריד בין "שמנים" ו-"זקנים", אך משום מה יש קבוצה גדולה למדי של צעירים בעלי נטייה הומוסקסואלית שמשולבת עם משיכה לכאלה שהם גם שמנים וגם מבוגרים (ולעיתים גם שעירים). אי-אפשר להגדיר את הצרוף הזה כנורמלי, אבל הוא קיים, כאמור, אצל קבוצה לא קטנה של צעירים הומוסקסואלים, שאפילו יצרו מעין התארגנויות ביניהם ומקיימים גם פעילויות משותפות. ניתן למצוא באינטרנט פורומים שלהם (למשל בקבוצת הפורומים של "הכרויות" באתר www.hydepark.co.il) ובערוצי צ'טינג (של IRC למשל, כמו bears.il). אני גם חייב לציין שמתוך הכרות ישירה עם צעירים כאלה, לא התרשמתי שהמאפיין אותם שהם "מאד לא בטוחים בעצמם", ולמרות שאינני איש מקצוע אני חייב לומר שספק גדול אם ניתן להגדיר אותם כבעלי אגו חלש. סוגי האישיות שלהם מגוונים, והיכרתי ביניהם כאלה שאישיותם נראית לי ממש מנוגדת להגדרות מסוג זה. בברכה, דוב

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה