רגשות כלפי המנהל שלי

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

12/12/2020 | 13:19 | מאת: שלי

היי, אני עובדת במקום עבודה כבר למעלה מ-4 שנים בתפקיד ניהולי. ביני לבין המנהל שלי הייתה דינמיקה טובה מהרגע הראשון. לאחר לא הרבה זמן התחלתי לפתח כלפיו רגשות. מההתחלה המון אנשים בחברה רמזו לי בצורה כזו או אחרת שזה נראה שיש בינינו משהו מעבר. הרגשתי תמיד שלמרות שהוא בן אדם שלא מראה רגשות ומאוד סגור, הוא בכל זאת מתנהג כלפיי בצורה אחרת - מראה יותר אכפתיות, מחפש את תשומת הלב שלי וכו'. בשנה האחרונה הרגיש לי שהוא מוציא עליי עצבים לעיתים קרובות, מחפש אותי בקטע לא טוב. התחלתי לחשוב שאולי עצם זה שיש לו רגשות כלפיי (ככל הנראה) והוא לא מממש אותם, מביא אותו למצב של תסכול וזה לבסוף יוצא עליי. לאחרונה הבנתי אפילו מהבעלים של החברה שהוא דיי בטוח שיש בינינו רגשות. קשה לי עם המצב הזה מאוד. הוא לא עושה כלום כדי לקדם את זה ואני גם חוששת מהמקום שלי לעשות איזשהו צעד ובינתיים השנים עוברות ושום דבר לא משתנה. מה אפשר לעשות?

מעורבות רגשית שיש בה אלמנטים מיניים בין כפיפים היא בעיה, שראוי להפסיקה מהר ככל האפשר. אנשים מכירים, ומפתחים יחסים ורגשות במקומות עבודה, וזה טבעי וחוקי - אם השניים אינם במבנה האירגוני שאת מצוייה: הוא המנהל שלך. סביר שהפתרון לקושי, שהוא גם רגשי וגם מהווה בעייה פוטנציאלית מנהלית-משפטית, מצוי אצל הבעלים של החברה, שמודע לעניין. טוב יהיה לפנות אליו ולמצוא הסדר ארגוני שלפיו תמשיכי לתפקד, אבל תחת ניהול מישהו אחר. לאחר חודשיים-שלושה סביר ששניכם תוכלו לברר, באווירה בריאה יותר, את מה שקורה ביניכם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה