שאלה לגבי מציאת עבודה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

05/11/2019 | 21:57 | מאת: גבי

שלום, עם מי אפשר להתייעץ לגבי מציאת עבודה לאדם הסובל ממחלה נפשית קשה? איזה סוג פסיכולוג/ יועץ ידע לענות על זה? השאלה אם המעסיק ידע שיש בעיה נפשית זה ימנע את העסקתו בעבודות מסויימות מבחינת המעסיק. גם אם לא מוזכר איסור גורף בחוק. למשל - אני מניח שלא יתנו לאדם כזה לעבוד עם כסף ולהיות אחראי על סכומים גדולים גם אם יהיה ממש מוכשר בתחומו. השאלה היא באיזה מקצוע יוכל לעבוד אדם כזה, מבחינת הצד של המעסיק, בהנחה שהוא מספיק טוב מבחינתו לעבודה.

יש תחום התמחות ייחודי בתוך מקצוע הפסיכולוגיה: פסיכולוגיה תעסוקתית. עליך למצוא פסיכולוג תעסוקתי, ואם אתה זכאי לשרותי ביטוח לאומי, כדאי שתפנה דרכם למרכז הכשרה תעסוקתית שקרוב גאוגרפית אליך. השלב הראשון בתהליך היעוץ התעסוקתי הוא איבחון מקיף, שבמילים פשוטות זה אומר: הבנת היכולות, וגם המגבלות שלך, וחיפוש אחרי סוגי תעסוקה שאת הרוצה ומתעניין בהן (יש לך נטיה אליהן), וגם סביר שתוכל להכשיר את עצמך לכך, ושיש מספיק מעסיקים בשוק שיהיו מעונינים לשמוע ממך ושהמגבלות שלך אינן חסם עבורם. הנה דוגמה: נניח שיכולותיך וכישוריך והנטיה שלך גבוהות בתחום של ניהול כספים. נניח גם שהפסיכולוג התעסוקתי יעריך שהמחלה הנפשית לא תתאים לעבודה שכרוכה עם קהל (בסניף בנק למשל), כי יש סיכון גבוה לעוררות יתר של הסמפטומים שלך. זה לא סוף הדרך. ישנם עיסוקים של בקרה חשבונאית שנעשים בחדר האחורי של אירגונים עסקיים, מול מחשב ונתונים כספיים. יש גם עיסוקים של הכנת מכרזים, שגם כן מערבים ניהול כספים, תזרים מזומנים, ועבודה עם נתונים מספריים, שיתכן ותתאים לכך. השלב הבא זה אימון בתהליך של יצירת קשר עם מעסיקים פוטנציאליים, והאופן בו תציג את עצמך, עם מכלול יכולותיך ומגבלותיך. בהרבה אירגונים, מהיותר משובחים, יש מדיניות של 'תרומה לקהילה' ואחת הדרכים לישם את זה היא בתחום ההעסקה של אלו עם צרכים מיוחדים. יש לך סיבה טובה להיות אופטימי, להתחיל בתהליך, ולנסות להביא את המיטב שלך אל שוק התעסוקה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

02/12/2019 | 20:14 | מאת: ג

תודה רבה על התשובה המועילה, האם השכר הוא רגיל באחת המסגרות שציינת? או שכר של עבודה שיקומית?

התהליך היעוצי מכין אותך להתמודדות עצמאית בשוק העבודה. השכר הוא מה שנקבע בינך ובין המעסיק. לא מדובר על עבודה שיקומית. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה