חוסר עבודה וזוגיות משבר רגשי

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

22/05/2018 | 10:27 | מאת: רינת

שלום רב. לפני חודשיים פוטרתי מעבודתי ומאז לא מצאתי עבודה עד עכשיו בנוסף היתה לי פרידה קשה מבן זוגי לשעבר. אני קמה כל בוקר עם ריקנות ועצבות אשמח עם תוכלו להציע לי מה לעשות? איך לקום שמחה יותר ולחיות טוב למרות הכל? אני רוצה לחזור לשגרה של שמחה והרגילה שלי. אני מודה לכם

כל אחד משני הדברים שאת חווה - פיטורין מעבודה, וגם פרידה מבן/ת זוג, נחשבים ע"י אנשי מקצוע בתחום מדעי ההתנהגות לטלטלות רגשיות של ממש, שמצדיקות שורה של מעשים כדי להיות מאוזנים. המפתח הוא: עשייה. פעילות. אמצעי המניעה הטוב ביותר כנגד דיכדוך הוא סדר יום גדוש בפעילות עניינית. חיפוש העבודה צריך להיות העיסוק החדש שלך, מעין 'תעסוקת קיץ' אצל סטודנטים. צריך לפצל את היום לתעסוקות משנה: שיפוץ קורות חיים ע"י עיון בדוגמאות רלוונטיות בספרים וכתבות קריאת ספרים וכתבות אודות תהליך המיון של חברות גדולות סקירת עיתונים ומדורי אינטרנט ומשלוח קורות חיים עצתי היא שאם עברת את ה 200 משלוחי קורות חיים ולא מצאת מענה ותעסוקה חדשה, כדי לפנות לתעסוקות אחרות שאת יכולה לעשות. כדאי להתארגן לתהליך דומה בתחום הזוגיות: קריאת ספרים וכתבות כדי להבין טוב יותר מה קרה לזוגיות שהתנפצה מה היה החלק שלך, שתוכלי לתקן בזוגיות החדשה, לכשתתהווה התחברות לארועים וקהלים ששם יש סבירת להתרועע: חוגים, טיולים, התנדבות לארגונים, הצטרפות לפורומים אינטרנטיים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה