ביישנית ולא מחזיקה מעמעד בעבודה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

26/01/2018 | 00:08 | מאת: שירי

יש לי אופי ביישן,אני מתקבלת בד"כ לכל עבודה שאני רק רוצה,הבעייה היא שמפטרים אותי אחרי תקופה..אני מפחדת לנסות לעבוד שוב.האם יתכן שזה קשור לביישנות שלי?

ביישנות יכולה לקבל תפנית באמצעות 'אימון באסרטיביות' (הקליקי את ביטוי, או המילה במנוע חיפוש, או בקטלוג של חנות ספרים גדולה שמציעה ספרים לשיפור עצמי). התנודות בעבודה יכולות לנבוע מזה, במצבים קיצוניים של חוסר יכולת לתקשר, אבל ברוב המקרים הסיבה היותר סבירה היא חוסר התאמה, או חוסר אימון מספיק. חוסר התאמה: אדם ביישן, גם לאחר התפנית שהצעתי - לא צריך להכניס את עצמו לתפקיד שמצריך מכירות, או ניהול צוות. מדובר בחוסר התאמה אישיותית. אם סביבת העבודה מצריכה ישיבה צפופה ליד אחרים - זו גם חוסר התאמה, משהו בנוסח האימרה שמי שלא מרגיש נוח במקום חם עם ריח חריף שלא יעבוד במטבח. חוסר אימון: כל תפקיד חדש מצריך אימון, ותקופת למידה. האינטראקציה עם הוותיקים היא חיונית, ואדם ביישן צריך להמנע מלייצר רושם כוזב שהוא יודע הכל ואינו זקוק להדרכה. אפשר לצמצם את המגע עם האחרים אם יש הקדשת זמן לאימון עצמי: באמצעות סרטוני הדרכה, חברים או בני משפחה שידגמנו את סביבת העבודה, וכו'. מכשיר רב עוצמה הוא המראה (ראי): צריך לעמוד מול ראי ולתפקד כאילו וכעת את בעבודה. תנועה או דיבור שאינם מספיק 'בוגרים' צריכים לקבל אימון ושיפור. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה