רגישות יתר בניהול שיחות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

15/01/2018 | 13:57 | מאת: נתי

שלום לך, אני נשואה כ 12 שנה בעלי אדם טוב , אוהב ותומך אך יש לנו הרבה פעמים ריבים סביב מילה שאמרתי לא בטונציה הנכונה או שמילה מתפרשת רע על ידו. ואז הוא נכנס להיעלבות וניתוק רגשי ואני לא יודעת כבר מה לעשות . בהתנהלות התקשורתית אני יותר משוחררת וספונטנית והוא יותר מאופק . אתן דוגמא: אם הוא אמר משהו שהפתיע אותי במשהו ואני אומרת מה! באמת! הוא יכול להגיד לי מה את חושבת שאני משקר? ולהיעלב. היה לנו דיון פילוסופי על נושא של דת ואלוהים, שנינו לא מאמינים באלוהים .שאלתי אותו למה אתה לא מתחבר להדלקת נרות שבת והוא הסביר לי כמה הדת רעה ונוגדת את הרגש שלו ... ואז אמרתי לו אז למה אתה חוגג את פסח ועוד חגים הוא ענה שזה משפחה וכו' אמרתי לו אז זה צבוע! . לא באמת התכוונתי שהוא צבוע וגם זה היה בדיון קליל וזורם ובמקום להגיד לי לא נכון ולהסביר למה זה לא כמו שאני חושבת הוא נעלב קשות . מקרה נוסף לדוגמא . רצינו להזמין חדרים בבית מלון לאירוע מסויים ואמרתי לו בוא נסגור את זה כבר שלא יעלו המחירים. הוא אמר לי בביטחון רב "המחירים לא יעלו"...אמרתי לו אני שונאת את הביטחון המוגזם הזה. הוא מייד נעלב ואמר למה אמרתי אני שונאת זה כמו להגיד אני שונאת אותך. כל העלבות כזו יכולה להרוס לנו ימים שלמים. וגם אם אני מדברת בהתלהבות על משהו ומגבירה את הקול באופן טיבעי הוא אומר לי להנמיך את הקול ואז כבר יורד לי החשק לדבר בכלל. בהרגשה שלי שהוא מנתק מילה מהקשר וזה משהו שמזכיר לי לקות תקשורתית או פגיעה רגשית כל שהיא. אין לי מושג איך להתמודד עם זה אני מעדיפה לא לנהל יותר מידי שיחות שלא יפלט לי משהו שיעליב אותו. אודה לעזרה

גברים הם זן רגיש ופרובלמטי כשמדובר בהערכה והוקרה של בת הזוג. הם צריכים להרגיש מוגנים, מלוטפים ותמיד צודקים. אם שבעות הרצון מהמיניות והזוגיות גבוהה, הגבר יקבל בחיוך מבטל זפטה כזו או אחרת במהלך שיחות בנוסח הפרלמנט של טבריה, כי למי אכפת מה קורה בחוץ, אם במיטה הוא יוצא גדול. אבל אם שגרת הנישואין נוגסת בטיב המיניות, כל תקיעה לא אוהדת מוצאת אגו שאינו יכול להכיל יותר, משהו בנוסח הגמל שהקש שבר אותו. עצתי שבפעם הבאה שתגיעו למצב רוח פילוסופי, תדונו במערכת היחסים שלכם, ותבדקו מה התחושה של כל אחד מכם. אם בעלך מרגיש שהיחסים אפלטוניים, תסיקי שיש משהו בכיוון שאני מציע, ותבחנו יחד מה צריך לקרות כדי להגיע למקצה שיפורים. אם מה שכתבתי אינו רלוונטי, תחזרי למדור הזה ואציע כיוון חלופי. כל טוב, דר יוסי אברהם

16/01/2018 | 10:22 | מאת: נתי

שלום לך, אין לנו בעיה בתחום המיניות הכל זורם וטוב. וחבל שאתה עונה בצורה מאוד לא מקצועית . לשאלות בנושא פסיכולוגיה קלינית עדיף שיענה איש מקצוע קליני ולא חברתי ארגוני . זה לא מתאים ולא נכון וראיתי את הבעייתיות בתשובותיך גם לאחרים. חבל...

המענה שלי מסתמך על ההנחה הרווחת אצל אנשי המקצוע שהתנהגות חברתית הינה דיאלוג, ועל משהו פוגעני ממך בעלך מגיב במשהו פוגעני משלו. צר לי שה 'תרגום \ יישום' שעשיתי למשוואה הזו לא מתאים לך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

אכן קשה לנהל שיחות עם יש רגישות ופגיעיות. אני מבינה שזה משאיר אותך בהרגשת בדידות ואכזבה. אך יתכן שלא כל השיחות הן קשות אולי יש פעמים שאתם ממנהלים שיחה יותר רגועה. יתכן שכאשר המילים יותר רכות יותר מחמיאות. יש נכונות לשיח יותר חברי . נסי בהתחלה לגלות רגע י קסם שבהם תוכלי לפנות. אליו.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה