בעל שלא מכבד כך זה מרגיש לי

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

14/01/2018 | 14:46 | מאת: קרנית

שלום, אני נשואה 11 שנים, אמא ל 4 ילדים. זוגיות נחמדה, מדברים צוחקים אבל הרוב בזכותי כי אני מלאת אנרגיות ואוהבת לדבר על הכל.. יש משהו שמאד מאד מפריע לי , וכבר אתמול ממש בכיתי ונעלבתי. אני טורחת המון ותמיד מבשלת מאד מאד טעים ובאמת מוצלח..כולם אומרים לי . ורק בעלי תמיד מעליב ואומר - לא משהו, לא טעים, לא אוהב.. מה שקרה אתמול בצהרים בשבת ישבנו כולם לאכול ובגלל שהיה עסוק בלסדר ולקנות לא הצטרף אלינו לארוחת שבת אחרי שחיממתי את האוכל וטרחתי המון משישי , ו אז בא שעה אחרי שאכלנו ועשה טובה שטעם משהו . בערב מוצש הכנתי ציפס שקשוקה ירקות ועוד..והוא שוב לא אכל ..רק אכל מהציפס. וששאלתי אותו למה לא אוכל שעה אני עומדת להכין לכולם אומר לא טעים. ויושב עם הפלאפון בשולחן עם הילדים. אני ככ נפגעתי והתפרצתי כבר בבכי ואמרתי לו מה יש לך אנשים תמיד מחמיאים לי ואוהבים את כל מה שאני עושה הוא אומר לי אל תטרחי בשבילי ממש לא טעים לי. וצעקתי עליו ליד הילדים ובכיתי לידם והוא נהיה רק יותר רע ורק העלב יותר. גם מה הילדים לומדים ממנו? מתישב עם הנייד בשולחן מעביר ביקורת עושה טובה שאוכל והילדים רואים הכל... הבטחתי לעצמי ולו שאני בשבילו יותר לא טורחת. ושידאג לעצמו.ואני לא מבשלת לו כלום. כבר במסגרת הצעקות והעצבים אמרתי לו שמעמם אותי ולא עושים שום דבר ביחד אפילו לסרט לא הולכים.. לא לנופש לבד לא כלום למען שנינו. נראה שזה ממש לא מפריע לו. הוא טיפוס ביתי רק רוצה לבוא אחרי העבודה ולהיות בבית.. יש לו תפקיד לא קל חוזר עייף אבל כולנו עובדים .... ועוד כל הפיזור ילדים לגנים ולמעונות הכל עלי.. מה עושים?

אני קורא בעיון את מה שכתבת, ומחליט לענות על מה שלא כתבת: משהו בסגנון של להתבונן בגבינה ולהתיחס לחורים, ולא למרקם הצהוב. יש תרבויות שבהן החום הרגשי מועבר באמצעות אוכל. זה עובד טוב, אבל לא כשהגבר אינו שבע רצון מהמרקם המיני שבזוגיות. מרירות, חוסר פירגון מופגן, העדרות, ושאר סממני 'דובי לא לא' הם המאפיינים שמופיעים, בדומה למה שאת מתארת. כשבדקו את העדפת המזון לעומת העדפת המיניות עם עכברים, קופים ושאר בני דודים מההיסטוריה - הזכרים בחרו להשאר רעבים, כל עוד המשיכו את החגיגה עם הנקבה הצמודה. אם יריתי את החץ לאזור המתאים בחיי הנישואין שלכם, ועוררתי אותך לפעילות, קחי את היוזמה, והכיני מתכון שמתאים לשניכם במיטה, ולא במטבח. אם פיספתי לגמרי, חזרי ללא היסוס עפ פניה חדשה, ואדבר על הגבינה, ולא על החורים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

15/01/2018 | 21:33 | מאת: קרנית

דווקא בתחום הזה אין לנו בעיה האמת...

16/01/2018 | 10:17 | מאת: נתי

שלום לך, אני מצטערת בשבילך על התגובה שקיבלת מד"ר יוסי אברהם. לטעמי מאוד מאוד לא מקצועי ובלי שום קשר למצוקה הרגשית שאת מציגה. אני בן אדם מהשורה ואני מציעה לך מלבד ללכת ליעוץ מקצועי ולקבל תמיכה . במקביל את צריכה לא להיות מובנת מאליה לעשות משהו בשביל עצמך ללכת לאיזה שהוא חוג שמעניין אותך . לצאת עם חברות ובעיקר לקנות לו אוכל מוכן .. לא כנקמה חס וחלילה אלא מתוך התחשבות שיפסיק לסבול מהאוכל שלך ויהנה מאוכל מוכן . כך הוא יראה שאת לא נמצאת אי שם נמוך ומנסה לרצות אותו כל הזמן אלא פורחת ומפנה לך זמן מבישולים שלטעמו לא טובים. וכך יתחיל לראות אותך ולהבין את הטעות שלו בהתנהגות המזלזלת. חוץ מזה את צריכה לדבר איתו על זה להסביר לו כמה זה פוגע בך. בהצלחה

16/01/2018 | 15:16 | מאת: קרנית

הי . תודה כן זה זה מה שעשיתי דיברתי איתו ... אני אכן יוצאת לפעמים עם חברות וזה כיף. ויש לנו רגעים גם נפלאים יחד, אבל את צודקת לגבי כל מה שייעצת לי כך אעשה. תודה

מקור נפוץ אחר להתנהגות כה לא מפרגנת מצוי בתחום התעסוקתי. חוסר נחת, קושי, תחושת אי ביטחון בתחום התעסוקתי-מקצועי מיצרים מגוון של התנהגויות שאופייניות למה שתארת. אוזן קשבת, תמיכה, עידוד - מאד מסייעים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

שמחה שקיבלת מספר תשובות אני בהחלט שומעת את. מצוקה והעלבון שאת חשה ושמחה שיש תחומים שהקשר הוא טוב. יכולות להיות מספר סיבות למצב אך חשוב יותר שיש גם דרכי התיחסות ופרשנות שונים. הנכון ביותר לדבר על הדברים . הכל בשעת רצון ובנועם. לתת לעצמך שעות קסומות של הנאה וכף. אנמ מקווה שעל בעלך לא עובר תרופה קשה או נשבר שאיננו מדובר שימי לב ובסבלנות. תמיד תוכלי להציע לו מפגש עם איש מקצוע

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה