משבר גיל 40 של בעלי איך להתמודד

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/04/2017 | 21:55 | מאת: לי

שלום, בעלי בן 39 התחיל להיות בדיכאון מאד מתוסכל שמחת החיים שלו נעלמה הוא מדבר הרבה על כך שלא ממצא את עצמו ושהוא מרגיש תקוע הרבה מהתסכול שלו יוצא עליי (אני בת 26) הוא אומר שהוא מרגיש חנוק אני לא חונקת אותו הוא חופשי לעשות מה שהוא ורצה אני לא קנאית לו ולא אובססיבית (הוא יצא מנישואים כאלה של 8 שנים) הוא מדבר הרבה על המשקל שלי שבעבר לא הפריע לו מישהו חווה דברים כאלו? יש דרך לעזור לו? מה אני צריכה לעשותתתת???

גילאי ה 40 ידועים כתקופת חשבון נפש; משהו במתכונת של: 'אז מה היה לנו'... הגברים בשיא אונם הכלכלי והזכרי אבל כבר מתחילים לראות סימנים לדריכה במקום, או לנסיגה, או - חלילה וחס, שאחרים שאמורים להיות כמוהם נראים טוב יותר, מוערכים יותר ומרוויחים יותר. האון הגברי זקוק ליותר אטרקציות כדי להגיע להשגים של אתמול, וכל מה שמחבל בזה, כולל המראה של בת הזוג שאינו דומה לזו של הדוגמנית ממרקע הטלוויזיה - מעלה את הסעיף. יש הרבה שתוכלי לעשות, וזה להשתתף בחשבון הנפש תוך קבלה שמה שמציק לבעלך אינו צריך להתבטל באמירות כמו: 'לך תחפש את החברים שלך'... את תהיה החברה שלו. תבדקו יחד מה קורה בעולם התעסוקתי, ואם צריך - לתת גיבוי לתעוזה שתחולל שינוי. חפשו יחד חידושים וריגושים מיניים שסביר ששניכם מסוגלים לייצר וששניכם נהנים מכך. תתארגנו לפעילות זוגית מחוץ למיטה: בנו מאגר פעילויות להשבחת ההפיגורה (של שניכם), הגיעו למחויבות בעניין הפעילות הגופנית, התזונה הנכונה והגישה המניעתית לבריאות. תבחנו את ניהול משק הבית והמצב הכלכלי ותקפידי להיות לא רק האוזן הקשבת, אלא השותפה העסקית. תעשו בדק בית לסביבה התרבותית שלכם: איזה פעילויות לבטל, אלו חברים לשכוח, ואל מי כדי להתחבר. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

14/04/2017 | 10:41 | מאת: לי

זה מה שאני עושה. אני תומכת בו בהכל דוחפת אותו להתקדם. הוא בתהליכים להיות עצמאי ואני שם מעודדת ומחזקת אותו תמיד מרימה לו את האגו (הכל מתוך אמונה שהוא באמת יכול להצליח) הדבר היחיד שנשאר זה המראה שלי וגם זה בתהליך כי הבנתי שזה מה שמפריע לו השאלה שלי האם זה באמת מה שיעזור? האם הקרע שנוצר ישתפר בזכות שינוי במראה שלי? האם זה נורמאלי שהוא מדבר ככה? דוגמא: אני לא יודע אם אני אוהב אותך או רגיל אלייך זה תקין? קורה במשבר הזה?

המעבר ללהיות עצמאי הוא רב, גדול ועצום, ומצריך מאמצים נפשיים, להתמודד עם הפחד מכישלון, וגם גופניים רבים, כי סביר ששעות השינה שלו יתקצרו. כך שככל שאת בענינים, כמו שותפה עסקית, ולא רק כתומכת - מאד משפיע על הבטחון העצמי. תבדקו יחד תסריטים של הצלחה חלקית, וגם קשיים, מה שימעיטו את תזרים המזומנים וההכנסה הפנוייה שתגיע למשק הבית. תהיי חלק מהצוות שיוכל לספוג תקופות של קושי. המראה שלך אינו יכול להשתנות בתקופה שנמדדת בימים, שבועות ומספר חודשים. אבל המיניות שלכם כן גמישה. גם התפיסה הסוביקטיבית שלו שאת 'לוקחת את עצמך בידיים' היא משהו שיכול להיווצר במהירות. גברים רבים משווים את הקושי שלהם להגיע ליכולות חדשות לקושי של בנות זוגן להגיע לפיגורה חדשה. זו השוואה שאינה נכונה לוגית, כי לעבור מעבודה של 8 שעות ביום כשכיר ל 18 שעות כעצמאי זה לא כמו לעבור מ 68 קילו ל 58 קילו, אבל הציפייה למעשה גדול ואסטרונומי ממשיכה להתקיים במוחו של הגבר. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

14/04/2017 | 14:29 | מאת: לי

תודה רבה שבת שלום וחג שמח

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה