חדשה כאן, שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

07/03/2011 | 12:07 | מאת: זיוה

אימי בת 78.חולת אוסתופורוזיס. אובחנה רישמית אתמול עפי תוצאות: spine -3.7 left hip -4.3 left forearm -4.2 (כתוב מינוס בהבחנת המכון). אימי לאחר החלפת מפרק הירך כתוצאה מדילול העצם (טרום ההבחנה זה קרה לה). נוטלת כבר חודשיים כדור actonel פעם בחודש. כדור נמס calcium sandos וזהו לטיפול (שוהה בשמש כל יום כשעה) שאלתי: צריכה עוד תרופה שלא נאמר לה? או תרופה חדשה שיעילה אפילו שלא בסל התרופות? משהו שימנע את השבר הבא שלה? תודה על התשובה הנרחבת, כיוון שאנו דואגים לה מאד.

זיוה שלום רב. כמה הבהרות: האם אמך עברה החלפת מפרק ירך כתוצאה משבר, או שחיקת סחוס? במקרה הראשון זאת אכן תוצאה של דלדול עצם, במקרה השני - זוהי מחלת מפרקים בשם אוסטאוארטריטיס , ואינה קשורה לדלדול עצם. בכל אופן, תוצאות צפיפות העצם מעידות על צפיפות נמוכה ומחייבות טיפול. הטיפול כולל מניעת נפילות: מקל הליכה טוב, אם צריך, בחינה קפדנית של סביבת מגוריה - שטיחים, שטיחונים למניעת החלקה וכדומה. פעילות גפנית. תוספים: סידן, ויטמין די וכן תרופות למניעת שברים. קיימות בכדורים, כמו זה שניתן לאמך או דומים, זריקה חד שנתית, דו- שנתית, זריקות חד יומיות, טיפול יומי בתכשיר מתמוסס במים. חלק מהטיפולים אכן לא בסל, אבל רבים כן. הבחירה נעשית על סמך מכלול שיכולים בידי הרופא המטפל. על כן אני ממליצה להיוועץ עם מומחה בתחום. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך