אני לא מבינה. למה את מתעלמת מהשאלה שלי?

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

07/02/2011 | 14:19 | מאת: אישה

ד"ר נכבדה! אני בת 53, 3 שנים אחרי הפסקת הווסת. רזה. שותה קפה ושנים ארוכות לא הקפדתי על צריכת סידן מספקת. כיום בבדיקת צפיפות עצם אחרונה הערכים מראים שאני על גבול האוסטאופורוזיס. ברצוני לשאול האם המצב הפיך? האם תזונה משופרת כולל תוספי תזונה, המנעות משתיית קפה ופעילות גופנית עשויה לעזור במצבי או שאהיה חייבת ליטול תרופות כמו הורמונים, בוני עצם וכו'? שאלה נוספת היא האם ייתכן שבמצב שהעצמות שלי כיום נמצאות, לאור הבדיקה האחרונה, נגרמו לי שברי מאמץ בכף הרגל, אחרי קפיצה בריקודים משך שלוש שעות? (יש לי כאבים בכף הרגל ואחרי האירוע האורתופד טוען שייתכן שיש שם שברי מאמץ). על תשובותייך אודה.

שלום רב ישנן דרכים רבות לשפר את המצב. כפי שכתבת, פעילות גופנית, תזונה נכונה, נטילת סידן וויטמין די יכולים לסייע. אין צורך להמנע כלל משתיית קפה, אבל רצוי להמעיט. מומלץ להיות במעקב אנדוקרינולוגי או מומחה אחר לאוסטאופורוזיס על מנת להתאים את הטיפול הנכון. לגבי שברי מאמץ - לא סביר שיש קשר, מאחר וגם אנשים עם צפיפות עצם תקינה עלולים לסבול משברי מאמץ אם המאמץ מרשים כפי שתיארת. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך