שבר בראש הפמור

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

15/11/2010 | 21:21 | מאת: יעקב . ר

דק שלום ראשית מזל טוב על הפרום והרבה בריות לכולם. לצערי אני חולה במס מחלות כרוניות לב . ריאה אינטרסיציאלית .מחלת מפרקים . בגילוי מחלת הריאה טובלתי בקורטיזונים ואנדוקסן תקופה ארוכה למעשה בקורטיזון עד הים כ5 מג ליום לפני כחודש ניתגלה אצלי לאחר מיפוי עצם וM.I.R שבר בראש הפמור להלן ציטוט התהודה מגנתית מימין -מודגמים בצקת דלקתית אינטראמדולרית בראש. בצוור ובאזור האינטרטרוכנטרי של הפמור הפרוקסימלי. נראה פס סובכונדרלי של אות נמוך בכל הערכים באספקט הסופרואנטריורי של הראש הירך .מלווה צביעה לאחר הזרקת גדוליניום משני צידיו .הממצאים מלווים סימני סינוביטיס קלה במפרק הירך .הממצאים מתאימים במקום הריאשון לOSTEOPOROSIS OF HIP TRANSIENT מלווה שבר אי סםיקה סובכונדרלי בראש הירך אין עדות ברורה לנמק אוסקולרי בראש הירך -שאלה בהפניה משמאל -לא הודגם ממצא פתולוגי במפרק הירך לסיכום TRANSIENT OSTEOPOROSIS OF HIP בפמור הימני הפרוקסימלי מלווה שבר אי ספיקה סובכונדרלי בראש הפמור כמתואר בטקסט . דק עקב הבעיות הנל קיבלתי במשך 3 ימים ארידה לווריד ונאמר לי לא לדרוך על רגל ימין 3 חודשים עד הביקור הבא עלי לציין כי החלו לי כאבים גם בירך שמאל ביומים האחרונים כמו כן שאלתי היא האם עקב גילי בן 54 לא עדיף ניתוח החלפת מפרק ירך או טיפול שמרני {לפי מה שלמדתי מאתרים באינטרנט קורטיזון הוא יוצר את הבעיה בעצמות } בתודה מראש יעקב .ר

יעקוב שלום רב. שאלה מורכבת שאלת, אנסה לענות באופן כללי. המצב שמתואר בבדיקת ה MRI - נקרא אוסטאופורוזיס חולפת של הירך או באנגלית transient osteoporosis of hip. לעיתים המחלה מלווה שברים קטנים כמו אצלך. הטיפול במחלה הוא אכן מניעת דריכה ומעקב. לרוב המצב חולף מעצמו. קיימת תמיד התלבטות עם מחלה אחרת - avascular necrosis של ראש הפמור שהינו משני לטיפול בסטרואידים. באופן עקרוני , הטיפול וההחלטה באיזה משני המצבים מדובר, תעשה ע"י האורטופד שמטפל בך. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך