תוצאות בדיקות אולטרסאונד צאוור

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

28/05/2015 | 17:27 | מאת: חני

לפני כשבועיים ערכתי בדיקת אולטראסאונד ואלו תוצאותיה: איסטמוס בעומק כ-0.28 סיימ . אונה ימנית בעומק כ - 2.0 סיימ ,. ברוחב כ- 1.8 סיימ . אונה שמאלית בעומק כ - 1.4 סיימ ,. ברוחב כ-1.34 סיימ . מרקם הבלוטה הומוגני . באונה ימנית הודגם קשר מוצק,איזואקואי,מוגדר, בגודל כ - 1.4x1.8x3.2 סיימ. בהפעלת דופלר צבע כם זרימה הקפית ובתוכו . באונה שמאלית לא הודגמו קשרים מוצקים או ציסטים . ניסרקה הסתיידות בגודל כ - 0.2סיימ מה משמעות התוצאות? ומה ההמלצות? מחכה בדאגה לתשובתך.

המדובר בקשר באונה הימנית של בלוטת התריס הדורש ברור נוסף. ממליץ לבצע ביאופסית מחט (FNA) של הקשר תחת אולטרסאונד, וכן מיפוי של בלוטת התריס עם יוד רדיואקטיבי והתייעצות עם אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית