דיכאון קשה אחרי לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

17/04/2016 | 15:24 | מאת: אנונימי

אני שבוע אחרי לידה רביעית, מוצפת בחרדות לא ישנה, לא שותה לא אוכלת פירור כבר 3 ימים, מפחדת מנטל הגידול של הילד, רוצה את החיים הקודמים שלי בחזרה ולהישאר עם 3 בניי הגדולים יותר, לא מפסיקה לחשוב שזו הייתה טעות ולמה עשיתי את זה לעצמי,למה הייתי צריכה את זה לקחתי לעצמי את החופש שהיה לי עם שלושת ילדיי הגדולים שכבר עצמאיים , הדיכאון התחיל כבר בהריון, מתחרטת מאוד שלא הפלתי כשהייתה אפשרות, מרגישה שהחיים סוגרים עליי, קשה לי לטפל בתינוק, לא מתפקדת כאמא שהייתי ולא מטפלת בענייני הבית, מרגישה שאני פשוט משתגעת מכל המחשבות האלה ולא רואה שום נקודת אור. אני מדברת על זה עם אימי אחותי ובעלי ושום דבר מדבריהם לא עוזר לי ולא מרומם אותי. אני רוצה שהכל ייעלם ולחזור למה שהיה, לחיים הטובים שהיו לי. מה אני עושה עם זה אני מסתובבת בבית הלוך ושוב (במידה ואני בכלל קמה מהמיטה) ומרביצה לעצמי ובוכה בהפים קשים שהלב כואב לי ממש פיזית.

שלום רב, נשמע שאת סובלת מדיכאון אחרי לידה, כדאי ומומלץ לטפל וייתכן מאוד שכל המחשבות והפחדים שיש לך כעת יחלפו כשהדיכאון יחלוף. את יכולה לפנות האופן פרטי או לפנות למרפאת בריאות הנפש לאשה באיכילוב שם תוכלי לקבל טיפול פסיכולוגי ותרופתי במידת הצורך. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

24/04/2016 | 13:59 | מאת: אני שוב

לא יודעת מה לעשות מרגישה משוגעת, אני גרה בבאר שבע למי פונים אני לא רוצה את הילד במצוקה קשה כל כך, תמיד הייתי חרדה לילדים ולחיים ועכשיו הוספתי לעצמי דאגות למה הייתי צריכה את זה בכלל! כועסת על עצמי שלא הפלתי ושבכלל נכנסתי להריון הזה! לא מצליחה לתפקד ולטפל בילדים אני מפחדת הבית פשוט מתפרק!! מפחדת שזה לא יעבור לעולם!

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה