חשש לדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

05/05/2015 | 13:33 | מאת: ליטל

היי, אני בהריון שני,מרגישה שזה קרה מהר מדיי למרות שרציתי,הרבה תופעות לוואי קשות וגם המון בדיקות מחשש לסיבוכים שאני לא רוצה לפרט עליהם אך מכבידים עליי נפשית,חוששת מהמצב הבריאותי של העובר והכלכלי והכל,עם רגשות אשם שאני מרגישה רע ממאורע שצריך להיות שמח,לא מתלהבת או מתרגשת וכד' , מאוד עצלנית לעומת קודם ,מאוד מבודדת לעומת קודם ,אין לי חשק לכלום..קשה לי להוציא את עצמי מזה לא יודעת מה לעשות, תודה על ההקשבה , ליטל

ליטל שלום רב, אני מצטערת לשמוע על תופעות הלוואי והחשש לסיבוכים ומקווה שהכל יסתדר. כל עוד אין תוצאות מדאיגות של בדיקות כדאי לזכור שרוב ההריונות מסתיימים כמו שצריך ויכול להיות שבשלב זה החרדה מחמירה את המצב הכללי ואולי אף את תופעות הלוואי. המצב שאת מתארת של קושי בהריון וכן תחושה שההריון קרה מהר מדי מערערים את מצב הרוח ועלולים לתרום לדיכאון. על כן חוסר אנרגיות, חוסר הנאה, חוסר חשק, רגשות אשם כולם יכולים להיות סמפטומים של דיכאון ולחלוף כשהדיכאון יחלוף. אני מאוד ממליצה לפנות לייעוץ מקצועי. את יכולה להתייעץ בטיפת חלב, יש בקופות החולים שרות של עובדות סוציאליות שמטפלות בדיכאון בהריון. את יכולה גם לפנות לבריאות הנפש לאשה באיכילוב או למרפאת חווה בתל השומר. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה