אמא בדכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

09/11/2013 | 15:58 | מאת: טלי

היי. אני מאובחנת כדיסתימית כבר שנים רבות. לפני כ9 חודשים נולדה לי תינוקת ומאז אני תוהה- מה עליי לעשות כדי שההפרעה שלי לא תשפיע על התפתחות הילדה? מה הם הדגשים להתנהגות שלי מולה/כלפיה? אשמח ליעוץ/הכוונה כלליים. תודה רבה.

טלי שלום רב, לצערי לא אוכל לתת לך דגשים התנהגותיים כיוון שאינני מכירה אותך ואת הקשר עם הילדה. לרוב, נשים דיסתימיות יכולות לתת טיפול טוב אולם מתקשות להתפעל מהתינוק ולשקף לו את ההתפעלות שלהן ממנו. כאשר הן מתבוננות בתינוק התינוק רואה את הדכדוך בעיניהן במקום את ההתפעלות שהוא זקוק לה. קשה לי להאמין שניתן באופן התנהגותי לשנות זאת. אני מאוד ממליצה ללכת ללמוד מיינדפולנס, טכניקה שמתאימה מאוד לנשים עם דיסתימיה ותאפשר לך להיות יותר נוכחת כאשר את נמצאת עם בתך. אם את מעוניינת, אשמח לעזור. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה