דיכאון לאחר לידה ?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

25/04/2012 | 11:16 | מאת: סובלת

שלום , אני חודשים וחצי אחרי לידה . לידה שלישית שתי לידות וכל חיי היה כל בסדר. ההריון היה מאוד קשה מההתחלה ועד סופו . סבלתי אך אמרתי לא נורא כבר ייגמר . אחרי הלידה הכל יעבור . אך לצערי זה לא כך .ילדתי בקיסרי שעבר טוב אך כשחזרתי הבייתה ראיתי כי לא עברו לי כל הסימפטומים הפיזיים .אני קצת יותר חרדה בהתחלה הייתי יותר חרדה לא הצלחתי לישון היום כבר ייותר טוב אך אני לא מתפקדת כי לא יכולה פיזית אם אני עמדת על הרגליים והולכת כמה דקות הן נהיות כבדות נהייה לי לחץ בראש טשטוש בעיניים אני נהיית לא מרוכזת ומבולבלת קצת מן שלומלאלית כזו .לכן לא מתפקדת כלל לא יכולה לצאת מהבית נהייתי תלותית באחרים .את כל עבודות הבית עושים אימי ובעלי. מה שמדכא אותי הוא חוסר יכולת שלי לתפקד . אני מנסה בכל הכוח אך לא מצליחה להתגבר על התופעה הזו כמו התקף חרדה תמידי . כל היום יושבת על הספה בסלון כמו בטטה .וזה מדכא אותי עד מאוד , עד כי נראה שלא יעבור לעולם ולא יכולה לחיות כך .אני מאבדת את עצמי , זו לא אני חרדתית ותלויה .....

שלום רב, אם עשית את כל הבדיקות הרפואיות ואין בעיה, כדאי לפנות בהקדם לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. בברכה, ד?ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה