התמוטטות עצבים בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

18/03/2012 | 17:58 | מאת: יעל

שלום, אני בהריון שלישי, שבוע 30, מתוכנן. אמא ל2 בנים בני 4 ו2.5 ההריונות הקודמים היו רגילים ונורמלים ההריון הזה מלא מהמורות, יש לי 2 פעוטות לטפל בהם, עבודה במשרה מלאה, מום לבבי שהתגלה בעובר, בקע שצץ בעקבות ההריון, בן זוג שאני מרגישה שלא תומך מספיק פיזית ההריון מאוד קשה לי. אני מרגישה בלחץ מאוד גדול מהסביבה שמצפה ממני לתפקד כרגיל ואני לא מצליחה. הדבר בא לידי ביטוי בהתפרצויות זעם שלי, צעקות, בכי בלתי נפסק, חוסר שינה או ליהפך - שינה בכל מצב.. אני מרגישה שאני לא מתפקדת בעבודה כמו שצריך, אני מבולבלת.. בקיצור אני מרגישה שאני יורדת מהפסים ואין לי שליטה על ההתנהגות הזו. הגניקולוג שלי אמר :עם הלידה זה יעבור ורופא המשפחה נתן לי מרשם לקלמנרבין- שאני מפחדת לקחת בגלל שאני מפחדת מתופעות הלוואי. מה עושים?

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. נשמע שישנם הרבה לחצים בחייך כרגע שמעוררים סימפטומים של דיכאון. כדאי מאוד לטפל דווקא במהלך ההריון כדי לאפשר לך כניסה יותר קלה לתקופה שלאחר הלידה. עדיף לפנות לפסיכולוג/ית או לפסכיאטר/ית שמתמחה בטיפול בדיכאון בהריון/לאחר לידה. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל פסיכולוגית קלינית תוכלי למצוא כתבות על דיכאון בהריון בלינק: www.drsharon.co.il

15/05/2014 | 19:52 | מאת: ליאת

אני קוראת את ההודעה שלך שבמקרה נפלתי עליה ואני מתמלא בדמעות, כי הלוואי ויכולתי לעזור לך עם פיתרון אבל האמת היא שאני במצב זהה לשלך בהריון של ילד רביעי וקשה לי מאד. התפרצויות של כעס ובכי אחריהם.. בעלי לא מבין אותי וכך גם אף אחד. אבד לי החשק להכל!! כל מה שאני עושה זה לקבור את עצמי במיטה ולעבור עוד יום ועוד יום בשביל הילדים שלי וזה שנמצא בבטן, כולי תפילה לאלוקים כי הבנתי ששום רופא ושום אדם לא יכול לעזור. אני לא יודעת אם עדיין רלוונטי אבל מאחלת לך הרבה שמחה, אושר, והרבה כח וסובלנות... עצה אחת לי אלייך, תנסי לא לשקוע בדיכאון עמוק, תצאי ממנו ותעשי דברים שעושים לך טוב ונעים גם אם זה קשה.(-:

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה