דיכאון במהלך הריון שני

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

03/03/2012 | 22:49 | מאת: עדי

אני בשבוע 18. הריון שני. ילדתי את בני הבכור לפני 8 חודשים. לאחר הלידה סבלתי מתסמיני דיכאון במשך כחמישה שבועות ואחר כך עבר. עכשיו אני סובלת מפרצי דיכאון שבשבילי מרגישים ממש קשים. המון בכי מלווה במחשבות עגומות. לא אובדניות אבל המון עצב ומועקה. אני כמובן חוששת מאיך יהיה לגדל שני תינוקות אבל מרגישה שהדיכאונות לא קשורים רק לחרדות ממה שצפוי לבוא. יש לי גם הרבה רגעי שמחה והדיכאונות באים והולכים. יכולים להיות לי כמה ימים טובים ואז שוב דיכאון. אני מתפקדת טוב מאוד כאמא אבל מאוד קשה לי. בעלי עוזר ותומך בצורה בלתי רגילה כך שזה לא קשור. אני מאוד מודאגת מהמצב וחוששת שאני הורסת את הנישואין שלי ככה כי בעלי ממש חסר אונים. פוחדת לקחת תרופות שישפיעו על העובר אבל גם פוחדת לא לטפל בזה. אשמח לשמוע את חוות דעתך. המון תודה.

שלום רב, אני מבינה את החשש לקחת תרופות בהריון אבל חשוב שתדעי שגם דיכאון פוגע בעובר. רצוי מאוד לטפל בדיכאון במהלך ההריון, אם זה בתרופות ואם בטיפול פסיכולוגי. את יכולה לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי או פסיכותרפיה בין אישית, שנמצאו יעילים מאוד לטיפול בדיכאון. דיכאון בהריון מעלה את הסיכוי לדיכאון אחרי לידה. בברכה, ד?ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה