חשש לדכדוך לאחר לידה 2

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

16/01/2012 | 13:47 | מאת: שלומית

לאחר הלידה הראשונה היתי במצב של דכדוך לאחר לידה(כך הגדירה זאת הפסיכוטרפיסטית) - לא טופלתי בתרופות. במשך כ 3 חודשים , רק בכיתי, טיפלתי בילד כמו רובוט, כל הזמן פחדתי שאני לא אשקע בדכאון עמוק יותר ואעשה משהו לעצמי או לילד. לאחר שהפקדתי את הדימומם + מחזור (שבא שבוע לחר סיום הדימום) המצב שלי השתפר פלאים, ואני היום יודעת שלחזור לעצמי לקח לי כחצי שנה. עכשיו אני בהריון נוסף (חודש רביעי) ומאוד חוששת ששוב אגיע למצב של דיכאון, אפילו קשה יותר. דיברתי עם בעלי (שהוא תומך חבל על הזמן והוא אמר :שנגיע לגשר נעבור אותו"

שלום רב, אני מצטערת לשמוע, זה טוב שאת מתכוננת מראש. מומלץ להיות במעקב פסכיאטרי במהלך ההריון ולאחר הלידה, לא במטרה לקחת תרופות אלא רק על מנת לאבחן אם מתפתח דיכאון. במקרים רבים דיכאון אחרי לידה מתחיל כבר בהריון. במידה ויש דיכאון מאובחן את יכולה להחליט אם את פונה לפסיכולוג שמתמחה בטיפול בדיכאון (לרוב טיפול קוגניטיבי התנהגותי) או אם את פונה לטיפול תרופתי. כדאי גם לוודא שיש לך עזרה קבועה בבית בחודשיים שלאחר הלידה ולחזור לפעילות במהרה - לצאת מהבית, להיפגש עם אנשים, לעשות ספורט וכו'. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה