איבחון דיכאון בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

26/08/2020 | 12:10 | מאת: שרון

שלום,הריון ראשון שבוע 27 סהכ ההריון עובר בכיף ברוך השם ואני מודה על הדבר הקטן והטהור שגדל לי בבטן אין לי תופעות לוואי חריגות בהריון גם לא הורמונים.. אני מאד פעילה , ממשיכה להתאמן 3,4 פעמים בשבןע בדיוק כמו לפני ההריון אבל קשה לי לראות את הגוף שמשתנה,אני כל חיי שומרת על הגוף והתאמנתי ועבדתי מאד קשה כדי להגיע לתוצאות טובות לפני ההריון בעיקר שהייתי ילדה ונערה מאד מלאה.. אני מיום ליום לא יכולה לסבול את המראה שלי,את הנפיחות בפנים בעלי מאד תומך בי והסביבה מפרגנת אבל הם לא מבינים שזה הרבה מעבר ואני מרגישה כבר אשמה שאני מרגישה ככה כשיש לי דבר כזב מופלא בבטן שאני מחכה כבר שיצא לעולם בריא ושלם בעזרת השם.. אין לי חרדות בהריון,בדיקות שלא חייבים אני לא עושה אבל המראה החיצוני גורם לי לא לרצות לצאת מהבית אלא אם כן אני חייבת או להתאמן ורק לשבת ולבכות מול המראה.. מפחדת שזה ישפיע על הזוגיות שלי לא יודעת מה לעשות..

שרון שלום, את עוברת תקופה של שינויים גופניים מאסיביים שמעוררים זכרונות ישנים של סלידה מהגוף שלך. המוח שלך מתקשה להפריד בין הגוף המלא של הילדות לבין הגוף המלא בעובר והפחד ממלא אותך. השינויים בגוף הם זמניים אבל ההשפעה שיש לשינויים עלייך אינה זמנית. אני ממליצה שתפני לטיפול פסיכולוגי בנושא של דימוי גוף בהקדם לפני הלידה. המראה של הגוף לאחר הלידה יכול להיות עוד יותר קשה עבורך והדיכאון שעלול להתגבר אחרי הלידה יכול לפגוע בקשר עם התינוק וגם ביכולת לחזור למשקלך הקודם. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה