אשמח למענה בבקשה.....

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

11/11/2019 | 16:12 | מאת: נועה

היי אני בת 27 היריון ראשון טבעי נמצאת. בשבוע 16 פלוס יומיים.. כל יום מתחלף לי המצב רוח בצורה מאוד קיצונית..אני מרגישה שהגוף הוא לא שלי בעצם...עם כל התהליך הזה...בתחילת ההיריון עישנו בדיקות גנטיות שגילו אצלי נשאות לשלושה גנים אחריי זה בדיקת הדם של השקיפות עורפית הורידה את הסיכון לתסומנת דאון..אני מרגישה שאני לא נהנת מההיריון הזה אני פשוט מרגישה שאני על אוטומט ללכת לעבודה לנהל שגרת חיים שכל מה שאני רוצה זה להיות לבד בבית ... אני מפחדת מכל טלפון שאני מקבלת מהתקופה שחס וחלילה לא יגידו עוד תוצאות ..שלא לדבר לגשת לבדיקה אצל רופא..מרגישה פיזית חרדה..

שלום רב, נשמע שאת חווה מצב מלחיץ מאוד של חוסר וודאות לגבי בריאות העובר. החרדה היא התגובה הכי טבעית במצב זה. עם זאת אני משערת שהחרדה לא באמת עוזרת בשום צורה ועל כן כדאי לנסות להסית את תשומת הלב שלך לדברים אחרים עד שיהיו תשובות סופיות. נסי דווקא להיפגש יותר עם חברים ומשפחה, לעשות דברים שנהנית מהם בעבר, לקחת שיעור ספורט שמתאים להריון (באישור רופא) ולהקשיב להקלטות של מיינדפולס ודמיון מודרך להרגעה. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה