חצי שנה אחרי לידה- הרגשות רעות

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

11/06/2019 | 14:44 | מאת: דנה

שלום דוקטור, מה שאני מתארת כבר נגמר, אבל ברצוני לברר מה זה היה: בחורף האחרון הייתי בערך חצי שנה אחרי לידה. היו לי הרגשות רעות: הייתי בוכה הרבה, מרגישה שהכל רע לי וזה אף פעם לא יישתפר, הייתי מאד עייפה כל הזמן, הרגשתי שקשה לי להנות מדברים שאני אוהבת (קשה לי להסביר... מקווה שזה מובן), הייתה לי תקופה שהייתי בטוחה שאני עומדת למות בחודש הקרוב (בסוף החודש עבר ולא מתתי... :-) ) אבל למרות זאת, תפקדתי בבית ובעבודה כרגיל- סדר יום מאד תובעני, קמתי כל יום מוקדם ועשיתי הכל מצויין (במבט לאחור אני מעריצה את עצמי...) לא הייתה לי שום מחשבה לפגוע בעצמי או באחד הילדים חס וחלילה. זה עבר לבד אחרי חודשיים בערך, אני חושבת בגלל הסיבות הבאות: בעלי מאד תמך בי רגשית וטכנית, החלפתי עבודה לעבודה נינוחה יותר, התינוק גדל והתחיל לישון טוב יותר, התחלתי לעשות פעילות גופנית קלילה אבל קבועה. האם זה נראה כמו דיכאון? או סתם אמא עייפה שלא מספיק התאוששה מהלידה (בחופשת הלידה שלי שיפצנו ועברנו דירה ובקושי נחתי)... היום אני מרגישה טוב (כבר כמה חודשים) והכל עבר, אבל חשוב לי להבין מה עבר עלי ואם זה יכול לקרות שוב. תודה מראש!

שלום רב, אמנם אין אפשרות לאבחן בשלט רחוק אבל נשמע סביר שמדובר בדיכאון והסימפטומים שאת מתארת מתאימים. האם זה יחזור אי אפשר לדעת. הסיכוי שזה יחזור אם תלדי שוב גדול רק במעט מהסיכוי שיש לכל אשה להכנס לדיכאון. . בברכה, שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה