תחושת דיכאון בהיריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

25/03/2017 | 22:59 | מאת: נלי

הי , אני בשבוע 31 היריון מתוכנן אני הכי שמחה בעולם שאני הופכת להיות אמא רק שלא ידעתי שזה יהיה כזה קשה להתמודד עם הקשיים , שמנתי הרבה ומאוד קשה לי לראות את עצמי בצורה הזאת , אני הרבה מוותרת על פעילויות חברתיות כי אני פשוט מתביישת מאיך שאני נראית תמיד היה לי חשוב לשמור על משקל ועל מראה ועכשיו אין לי שליטה. , מעבר לכך בבדידות וחוסר ההבנה של הסובבים אותי במיוחד בעלי גורם לי לבכות הרבה ולא לרצות כבר לשתף אותו. למעט המשקל שמפריע לי ככ היחסים ביני לבין בעלי לא טובים הוא עובר איזו תקופה בעבודה ואני משתדלת להיות הכי מבינה ותומכת אבל עברו כבר חודשיים ואני אוטוטו בחודש שמיני אף פעם הוא לא התעניין מרצונו , לא שואל אותי איך אני מרגישה , חודשיים לא הזמין או יזם איזו פעילות זוגית כמו מסעדה , סרט או סתם הפתעה ... עם חברים הוא יוצא ונהנה ומה שקרה לו בעבודה נעלם עד החזרה שלו הביתה אני מתחילה להרגיש שזה נח לו להשתמש בזה כתירוץ. את הקניות של לאחר הלידה עשיתי לבד כדי לא להטריח אותו ובגדול אני עושה הכל לבד כדי לא להתאכזב. אני רוב הזמן בוכה ומרגישה לבד. שמונה חודשים מעטות הפעמים שהוא הראה שאיכפת לו או לפחות הוכיח. אני מאוד חוששת ומפוחדת למה שיקרה גם אחרי הלידה כמו כן אין לי תמיכה מאף אחד לא ממנו ( לא ציפיתי) , לא מההורים ולא הכי סומכת על חברות. האם אני העובדה שאני רוב הזמן מרגישה עצובה ובודדה יכל להזיק לעובר שלי ? והאם יש דרך טיפול ללא כדורים ותרופות ?

נלי שלום, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה בהריון. ייתכן שאת מפתחת דיכאון בהריון כשהסיבות לדיכאון קשורות לגורמים שאת מפרטת - לבעיות בקשר הזוגי, לכך שאת מרגישה שאין לך תמיכה מאף אחד וכמובן לכך שאת נמנעת מפעילויות חברתיות. הטיפול הכי מתאים לקשיים שאת מתארת הוא טיפול פסיכולוגי שיעזור לך להתארגן לקראת הלידה ולאתר ולחזק את הקשרים עם האנשים שכן יכולים לתמוך ולעזור. בנתיים חשוב מאוד שתחזרי לפעילויות חברתיות ולדברים שגרמו לך הנאה בעבר, הימנעות רק מחמירה את המצב. מבחינת המשקל, ברור שתעלי במשקל במהלך ההיריון והעבודה שלך על חזרה לגזרה יכולה להתחיל כחודשיים לאחר הלידה. חלק מהמשקל ירד מעצמו לפני כן. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה