סוכר גבוה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

25/10/2010 | 14:56 | מאת: עודד

אני בן 47 ולאחרונה בבדיקת דם הסוכר 102 והכולסטרול גבולי רופא המשפחה אמר לי שכדי להימנע מטיפול תרופתי אני חייב להפחית בסוכרים ופחמימות ולעשות ספורט אירובי. כמה פעמים בשבוע אתה ממליץ ולמשך כמה זמן. מוטי

עודד, פעילות אירובית מורידה את רמת הסוכר בדם דרך מסלולים מטבוליים שלא דורשים אינסולין ומכאן היתרון שלה לאיזון הסוכר. במידה ואתה בריא חוץ מערכי סוכר וכולסטרול גבוליים, אמליץ: 1. לבצע פעילות אירובית זמינה ונגישה כמו הליכה באופן יומיומי. 2. משך הפעילות רצוי שיעלה בהדרגה למעל 30 דק' בכל פעם 3. יש יתרון בהורדת הסוכר אם תפצל את הפעילות לדוגמה ל- 30 דק' בבוקר ו30 דק' בערב. 4. חשוב לכלול עוד פעמיים בשבוע פעילות של סבולת כוח- שניתן לבצע אותה נניח בחדר הכושר בעזרת אימון התנגדות- בין 20 ל30 חזרות לקבוצות שרירים גדולות. 5. דופק המטרה לפעילות צריך לנוע בין 115 ל- 130 פעימות בדקה- אפשר למדוד עם מד דופק. בהצלחה!

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ