קיים מצב תאורטי ... .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

09/11/2016 | 18:38 | מאת: שלום

שלום רב, קיים מצב תאורטי שבו כניסת סוכרים לשריר יכולה להתבצע כולה רק באמצעות מסלולים שאינם תלויים באינסולין? קולטן גלוט 1 וקולטן גלוט 2 הם קולטנים המכניסים גלוקוז לתאי שריר בלא צורך באינסולין- 1) האם שריר מאומן יכול להסתפק בקולטנים אלו בלבד כך שלא יצטרך כלל אינסולין? 2) סיבי שריר אדומים צריכים פחות סוכרים מסיבים לבנים? לכן יש פחות צורך בגלוקוז בתוך תאי השריר ומתוך כך יופרש פחות אינסולין? תהיה לכך השפעה אצל אנשים מבוגרים שהסיבים האדומים הופכים דומיננטיים אצלהם? 3) פחמימות מורכבות או בשילוב עם סיבים מאיטים את ספיגת הסוכר לדם. ספיגה איטית יותר ( ולא פיק גבוה של סוכר בדם) תבטל את הצורך באינסולין ורק קולטנים שאינם תלויים בו יבואו לידי שימוש?

קולטני GLUT2, מאפשרם כניסת סוכר לתאי השריר ללא צורך באינסולין. הם משופעלים בזמן פעילות גופנית ועוברים מהציטופזמה התאית לממברנה ולכן מאפשרים ירידה ברמת הסוכר בדם, בעת פעילות אירובית, אפילו לחולי סוכרת תלויי אינסולין. יחד עם זאת 90% מהזמן אנו לא פעילים גופנית ופעולת האינסולית חיונית גם לרקמות נוספות מחוץ לרקמת השריר, לכו אין מנוס...הגוף האנושי זקוק לאינסולין.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ