חידוש סחוס .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

06/10/2016 | 14:49 | מאת: מאמן חד"כ

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2965894/ מה דעתך או מנסיונך, אימונים המעלים רמה של חומצה לקטית בצורה חזקה ( כמו אימון כוח בטווח חזרות גדול מאוד או ריצה בשיפוע חיובי במהירות שיא עד לעייפות מקסימלית ושריפה בגלל חומצת חלב) מסייעים בבניה של סחוס ? האם מצב של הצטברות חומצה לקטית גורם לאפקט כמו היפוקסיה, וגורם לעידוד צמיחה של סחוס חדש? תודה ושנה טובה

שאלה חשובה ומעניינת, בסקירה שהבאת מתייחסים להשפעה של תנאים היפוקסיים (דלים בחמצן) שרקמות הסחוס מצויות בהן באופן כרוני על שפעול של פקטורי גדילה שונים שמסעים בבנייה והתחדשות של תאי הרקמה. דווקא מצב של עלייה בריכוז החמצן הפכה את התאים לפחות עמידים. סביר מאוד שאימון התנגדות (לא נבדק בסקירה מעלה), מעודד התחדשות של רקמת הסחוס ומשפעל תאי גזע לחדש ולתקן נזקים שנוצרים ברקמת הסחוס. אני מתקשה להעיד מנסיוני המחקרי, כי לא בדקתי את התחום, אך מנסיוני הקליני, אימון התנגדות והשראה של תנאים אנאירוביים בהחלט יכל לשפר את הפעילות של מפרק פגוע. כמובן כל עוד לא מעודדים מצב של דלקת, בטכניקות של אימפקט נמוך במצבי פציעה. אך, אני לא יודע למר לך שהסיבה לשיפור קשורה לשינויים מבניים ותיקון הנזק ברקמת הסחוס, או שאולי, עצם חיזוק השריר, התגובה השרירית עצבית ויצירה של סינוביום, הם אלו שמשפרים את המצב.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ